Divná múza

divná múza

Reštaurácia Divná múza v samom srdci Bratislavy si už dávnejšie vybudovala svoje meno a neúnavne si drží svoje prvenstvo medzi kvalitnými podnikmi v centre nášho hlavného mesta.

I keď sme už o Divnej múze veľakrát počuli, nemali sme tú česť k nim osobne zavítať. Túto chybu sme tento rok napravili a rozhodli sme sa o náš zážitok s vami podeliť.


Lokalita..

Lokalita centra mesta je na jednej strane veľmi priaznivá, no na druhej strane je práve v centre najväčšia konkurencia. O tom by mohol rozprávať asi každý majiteľ. Otázkou preto zostáva, ako prilákať stravníkov, čím sa odlíšiť, čo navariť a na neposlednom mieste ako na tom zarobiť.

Divná múza – Menu..

Divná múza patrí medzi lepšie stredne drahé reštaurácie, kde sa ceny najlacnejšieho jedla pohybujú okolo 5 eur až k T-bone steaku za 39 eur. Na naše počudovanie sme zistili, že majú v ponuke aj pizzu, no tá sa nám vôbec nehodila ku koloritu reštaurácie, preto sme len otočili stranu a hľadali niečo výstižnejšie.

Náš výber padol na Šalát s mozzarellou, čerstvými figami, čiernym sezamom a wasabi zálievkou. Možno vám to nepríde ako nič neobvyklé a zaujímavé, ale naozaj nás takéto jednoduché jedlo nadchlo. Ja, najväčší odporca nudných šalátov, som s čerstvým, domácim pečivom zjedla viac než mi patrilo.

Môj výber tentokrát nebol vôbec prvoplánový a rozhodla som sa vyskúšať miestne Vege rizoto s kuriatkami a sušenými paradajkami. Už som si zvykla, že je u nás zvykom nazývať rizotom rôzne variácie s ryžou, no povedala som si, že možno motyka vystrelí a naše chuťové bunky budú skákať od radosti. Tak sa aj stalo. Rizoto bolo jemne maslové, vláčne a voňavé. Ak má byť rizoto správne pripravené malo by sa pri jeho príprave používať kvalitná talianska ryža napr. arborio a samozrejme vhodné biele víno, ktoré dodá tú správnu chuť. V našom prípade sa šéfkuchár vyhral s každým jedným chodom.

 

Celkový dojem..

Jedlo bolo na úrovni, stoly krásne prestreté, čašník dokonale zdvorilý a veľmi ochotný, i keď v našom celiatickom svete, je nutné sa aj trikrát spýtať, či je to naozaj bez múky.
Určite odporúčame objednať si Limonádu z čerstvého ovocia a grenadíny, lebo toľko ovocia, ktoré sme dostali v karafe, nám bolo aj ľúto nechať.

Jediné, čomu sme neprišli veľmi na chuť boli dezerty, i keď grilovaný ananás so Zacapa rumom by možno stál za ochutnanie, no neobľubujeme grilované ovocie. V ponuke boli ešte Gundel palacinky a Chef koláčik. No nanešťastie pre nás nebolo okrem ananásu nič bezlepkové.

Úplne na záver by som iba chcela doplniť, že cez letné mesiace tam funguje terasa a už teraz sa tešíme, že si tam pôjdeme vychutnať nejaké to vínko a kvalitné jedlo.

Vidíme sa tam s príborom v ruke..

Viac na www.divnamuza.sk

Divná Múza Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

 

Hodnotenie
[Total: 0 Average: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *