Bezlepkový koláč lenivej manželky bezlepkáča

bezlepkovy kolac

Cesto pre bezlepkový koláč lenivej manželky bezlepkáča potrebujeme:

  • 2 hrnčeky múky – ja som zmiešala Jizerku, Quinoa múku a pohánkovú múku v pomere 2:1:1
  • 1 hrnček celého maku
  • 1ks bezlepkový prášok do pečiva alebo sódy bikarbóny
  • 3ks vajcia
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček mlieka – v našom prípade bezlaktózového
  • ½ hrnčeka medu/ cukru z kokosových kvetov – odporúčam ochutnať cesto a podľa chuti dosladiť
  • Domáci kyselkavý džem – my sme použili z čiernych ríbezlí

Postup pre bezlepkový koláč lenivej manželky bezlepkáča:

Najprv si preosejeme múky, pridáme prášok do pečiva a mak. Všetko pomiešame. V druhej miske si zmiešame cukor s vajíčkami, vyšľaháme a pridáme postupne olej a mlieko. Nakoniec všetko spolu premiešame, aby sa cesto pekne spojilo. Vymastíme si plech a vylejeme naň.

Pečieme na 180°C cca 20 – 25 minút. Asi 5 min po upečení dáme navrch koláča džem, ktorý by sa mal lepšie rozotierať, keď je cesto teplé. Podľa toho koľko ste dali do cesta cukru/medu potierame džemom, aby koláčik nebol príliš sladký.

Prajeme dobrú chuť…


Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Slané krekry – oblátky (60g) – Cornito

1,59 s DPH

Tenké rezance – bezlepkové cestoviny (200g) – Cornito

Original price was: 1,59€.Current price is: 1,39€. s DPH
bezlepkový knackebrot
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Knäckebrot krekry

2,99 s DPH

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]