Bezlepkový koláč lenivej manželky bezlepkáča

bezlepkovy kolac

Posledná aktualizácia článku prebehla: 9. júla 2017

Cesto pre bezlepkový koláč lenivej manželky bezlepkáča potrebujeme:

  • 2 hrnčeky múky – ja som zmiešala Jizerku, Quinoa múku a pohánkovú múku v pomere 2:1:1
  • 1 hrnček celého maku
  • 1ks bezlepkový prášok do pečiva al. sódy bikarbóny
  • 3ks vajcia
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček mlieka – v našom prípade bezlaktózového
  • ½ hrnčeka medu/ cukru z kokosových kvetov – odporúčam ochutnať cesto a podľa chuti dosladiť
  • Domáci kyselkavý džem – my sme použili z čiernych ríbezlí

 


Postup pre bezlepkový koláč lenivej manželky bezlepkáča:

Najprv si preosejeme múky, pridáme prášok do pečiva a mak. Všetko pomiešame. V druhej miske si zmiešame cukor s vajíčkami, vyšľaháme a pridáme postupne  olej a mlieko. Nakoniec všetko spolu premiešame, aby sa cesto pekne spojilo. Vymastíme si plech a vylejeme naň.

Pečieme na 180°C cca 20 – 25 minút. Asi 5 min po upečení dáme navrch koláča džem, ktorý by sa mal lepšie rozotierať, keď je cesto teplé. Podľa toho koľko ste dali do cesta cukru/medu potierame džemom, aby koláčik nebol príliš sladký.

 

Prajeme dobrú chuť…

V prípade, že poznáte iný bezlepkový koláč, ktorý vám chutí, napíšte nám, radi uverejníme recept na tento koláč.

 

Zobraziť všetky bezlepkové recepty.

Hodnotenie
[Total: 0 Average: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *