Pripravte sa na tmavý bezlepkový chlieb, ktorý je nadýchaný a jemný! Na tento tmavý chlieb Vám bude stačiť niekoľko ingrediencií - je bez lepku, bez mlieka. 🙂
Droždie rozpustíme v 100 ml vlažnej vody. Do misy nasypeme múku, soľ, prilejeme rozpustené droždie a zvyšnú vodu. Miešame mixérom s hnetacími metličkami asi 2 minúty.
Pridáme olej a miešame ešte ďaľších 5 minút. Cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme.
Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30-45 minút do zdvojnásobenia objemu.
Chlieb pred pečením potrieme olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov(horný a dolný ohrev). Pečieme prvých 20 minút prikrytý, potom ďalších 40 minút odkrytý. Chlieb po upečení vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.
Dobrú chuť!
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Droždie rozpustíme v 100 ml vlažnej vody. Do misy nasypeme múku, soľ, prilejeme rozpustené droždie a zvyšnú vodu. Miešame mixérom s hnetacími metličkami asi 2 minúty.
Pridáme olej a miešame ešte ďaľších 5 minút. Cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme.
Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30-45 minút do zdvojnásobenia objemu.
Chlieb pred pečením potrieme olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov(horný a dolný ohrev). Pečieme prvých 20 minút prikrytý, potom ďalších 40 minút odkrytý. Chlieb po upečení vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.
Dobrú chuť!
Nechaj hodnotenie