Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Shakshuka

Shakshuka recept

AutorAndrejKategóriaHlavné jedláNáročnosťNízka

Či ide pôvodom o palestínske, izraelské alebo dokonca severo-africké (tuniské) jedlo sa dnes už asi nedozvieme. Shakshuka alebo Šakšuka je však bez pochyby jednoduché, rýchle a veľmi chutné jedlo plné farieb, pripomínajúce naše lečo.
Na tento

Počet porcií4
Čas prípravy10 minČas varenia20 minCelkový čas30 min

 5 ks velkých paradajok
 5 ks veľkých paprík
 1 ks cibuľa
 3 ks cesnak
 4 ks vajíčka
 štipka soli a korenia
 1 ks balkánsky syr
 1 ks avokádo
 1 ks limetky
Príloha
 cesnak
 olivový olej

1

Nakrájanú cibuľu a cesnak osmažíme do zlatista na panvici.

2

Postupne pridávame papriku, počkáme pár minút, kým zmäkne. Následne pridáme paradajky. Keď pustia šťavu, pridáme štipku soli, korenia a vyšťavíme jednu polovicu limetky.
Zamiešame a následne opatrne pridáme vajíčka a dáme zapiecť do rúry.

3

Vložíme panvicu (ktorá môže ísť do rúry) aj s vajíčkami a pečieme cca 10min na 180 stupňoch. Tak, aby sa bielko uvarilo a žĺtko ostalo ešte mierne tekuté.

4

Ozdobíme nakrájaným avokádom, balkánskym syrom a limetkou.

5

Hrianky si pripravíme na druhej panvici na troche olivového oleja. Po upečení potrieme cesnakom.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

 5 ks velkých paradajok
 5 ks veľkých paprík
 1 ks cibuľa
 3 ks cesnak
 4 ks vajíčka
 štipka soli a korenia
 1 ks balkánsky syr
 1 ks avokádo
 1 ks limetky
Príloha
 cesnak
 olivový olej

Directions

1

Nakrájanú cibuľu a cesnak osmažíme do zlatista na panvici.

2

Postupne pridávame papriku, počkáme pár minút, kým zmäkne. Následne pridáme paradajky. Keď pustia šťavu, pridáme štipku soli, korenia a vyšťavíme jednu polovicu limetky.
Zamiešame a následne opatrne pridáme vajíčka a dáme zapiecť do rúry.

3

Vložíme panvicu (ktorá môže ísť do rúry) aj s vajíčkami a pečieme cca 10min na 180 stupňoch. Tak, aby sa bielko uvarilo a žĺtko ostalo ešte mierne tekuté.

4

Ozdobíme nakrájaným avokádom, balkánskym syrom a limetkou.

5

Hrianky si pripravíme na druhej panvici na troche olivového oleja. Po upečení potrieme cesnakom.

Shakshuka

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]