Zemiakové knedle bezlepkové – Zemiakové knedlíky bez lepku

  • by
Zemiakové knedle bez lepku

Posledná aktualizácia článku prebehla: 27. marca 2020

Cesto na zemiakové knedle bez lepku:

  • cca 4 väčšie zemiaky uvarené v šupke
  • soľ
  • cca 350 g bezlepkovej múky
  • cca 1 kopcovitú PL bezlepkového kukuričného škrobu
  • 2 vajíčka
  • štipka jedlej sódy

Postup na bezlepkové zemiakové knedle:

Zemiaky si uvaríme najlepšie deň vopred v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme, nastrúhame a zmiešame s 2 vajíčkami, kukuričným škrobom, sódou a bezlepkovou múkou. Cesto musí byť poriadne husté, aby držalo pokope a hlavne pri bezlepkovej múke treba pridať radšej viac, ako menej.

Následne si cesto na vymúčenej doske vytvarujeme do tvaru obdĺžnika a do stredu uložíme plnku. Cesto stočíme a vytvarujeme veľký zemiakový knedlík. Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme. Nakoľko sú dosť veľké je potrebné ich poriadne prevariť cca 1hod.

Dobrú chuť!

Zobraziť všetky bezlepkové recepty.

Hodnotenie
[Hodnotenie: 3 Priemer: 3]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *