Cesto na zemiakové knedle bez lepku:
- cca 4 väčšie zemiaky uvarené v šupke
- soľ
- cca 350 g bezlepkovej múky
- cca 1 kopcovitú PL bezlepkového kukuričného škrobu
- 2 vajíčka
- štipka jedlej sódy
Postup na bezlepkové zemiakové knedle:
Zemiaky si uvaríme najlepšie deň vopred v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme, nastrúhame a zmiešame s 2 vajíčkami, kukuričným škrobom, sódou a bezlepkovou múkou. Cesto musí byť poriadne husté, aby držalo pokope a hlavne pri bezlepkovej múke treba pridať radšej viac, ako menej.
Následne si cesto na vymúčenej doske vytvarujeme do tvaru obdĺžnika a do stredu uložíme plnku. Cesto stočíme a vytvarujeme veľký zemiakový knedlík. Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme. Nakoľko sú dosť veľké je potrebné ich poriadne prevariť cca 1hod.
Dobrú chuť!
Zobraziť všetky bezlepkové recepty.
Nechaj hodnotenie