Využite 10% zľavu na nákup v minimálnej hodnote 30€ so zľavovým kódom "bezlepkac10". (Neplatí na produkty Cornito.)

Rolované francúzske toasty

rolované francúzske toasty

AutorAndrejKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťNízka

Počet porcií1
Čas prípravy20 minČas varenia20 minCelkový čas40 min

 1 ks balík amerického sendviča
 250 ml rastlinnej smotany na šlahanie
 150 ml rastlinného mlieka
 2 ks vajíčok
 2 PL škorice
 1 ČL muškátového orechu
 1 ks škoricového cukru
Plnka
 125 g Bezlaktózového krémového syra
 2 PL cukru
 1 ČL citrónovej kôry
Voliteľné
 Sezónne ovocie
 Javorový syrup

1

Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vystelieme papierom na pečenie.

2

Krajce sendviča rozvaľkáme na tenké plátky pomocou valčeka na cesto.

3

Plnka: v miske metličkou zmiešame smotanový syr, cukor a citrónovú kôru.

4

V ďalšej miske rozšľaháme vajíčka, rastlinné mlieko, smotanu na šľahanie, škoricu a muškátový orech.

5

Tenký plátok sendviča najprv potrieme vrstvou plnky zo smotanového syra a následne rozotrieme jemnú vrstvu džemu podľa vlastného výberu. Takto naplnený sendvič zrolujeme do rolky. Postup opakujeme s každým plátkom.

6

Plnené rolky zľahka namočíme do vajíčkovej zmesi a poukladáme tesne vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

7

Rolky zvrchu posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť do rúry na 20 minút.

8

Upečené rolky servírujeme ešte za tepla, ideálne podávané s kúskami sezónneho ovocia a poliate javorovým sirupom.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

 1 ks balík amerického sendviča
 250 ml rastlinnej smotany na šlahanie
 150 ml rastlinného mlieka
 2 ks vajíčok
 2 PL škorice
 1 ČL muškátového orechu
 1 ks škoricového cukru
Plnka
 125 g Bezlaktózového krémového syra
 2 PL cukru
 1 ČL citrónovej kôry
Voliteľné
 Sezónne ovocie
 Javorový syrup

Directions

1

Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vystelieme papierom na pečenie.

2

Krajce sendviča rozvaľkáme na tenké plátky pomocou valčeka na cesto.

3

Plnka: v miske metličkou zmiešame smotanový syr, cukor a citrónovú kôru.

4

V ďalšej miske rozšľaháme vajíčka, rastlinné mlieko, smotanu na šľahanie, škoricu a muškátový orech.

5

Tenký plátok sendviča najprv potrieme vrstvou plnky zo smotanového syra a následne rozotrieme jemnú vrstvu džemu podľa vlastného výberu. Takto naplnený sendvič zrolujeme do rolky. Postup opakujeme s každým plátkom.

6

Plnené rolky zľahka namočíme do vajíčkovej zmesi a poukladáme tesne vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

7

Rolky zvrchu posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť do rúry na 20 minút.

8

Upečené rolky servírujeme ešte za tepla, ideálne podávané s kúskami sezónneho ovocia a poliate javorovým sirupom.

Rolované francúzske toasty

[]