Cesto na pohánkový Quiche (francúzsky koláč) s brokolicou:
- 100 g Masla – izbovej teploty
- 200 g pohánkovej múky
- 45 g cheddaru alebo eidamu
- 3 ks vajíčka
- 3 PL gréckeho jogurtu alebo smotany na šľahanie
Postup:
Predhrejeme si rúru na 180°C a pripravíme si okrúhlu formu, ktorú vymastíme alebo použijeme papier na pečenie.
Preosejeme múku cez sitko a zmiešame s mäkkým maslom. Prstami vymiešame do mrveničky. Pridáme 6 PL studenej vody a za stáleho miešania vytvoríme cesto. Vzniknuté cesto vložíme do fólie a odložíme do chladničky na 30 minút.
Medzitým ako sa bude cesto chladiť, vytvoríme si náplň. Predvarenú brokolicu, ktorú sme vymočili v studenej vode, aby nestratila zelenú farbu, nakrájame na menšie kúsky. V miske si zmiešame vajcia, nastrúhaný syr a grécky jogurt. Pridáme podľa chuti soľ a čierne korenie.
Vytiahneme cesto z chladničky a vyvaľkáme si ho do formy – nezabudnite si vytvarovať aj okraje prstami. Na cesto si dáme dvojitú vrstvu papiera na pečenie a dáme naňho sušenú fazuľu. Vložíme do rúry na 10 min.
CHIFFERI z ryžovo kukuričnej múky
3,99€ s DPHBezlepková tarhoňa – bezlepkové cestoviny (200g) – Cornito
Original price was: 1,69€.1,39€Current price is: 1,39€. s DPHOdstránime fazuľu a vrátime na 8 min do rúry. Potom vylejeme na cesto našu náplň a pečieme 10-15 min, kým sa náplň nespečie dokopy.
Podávame vlažné, najlepšie studené.
Dobrú chuť!
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie