Pohánkový Quiche (francúzsky koláč) s brokolicou

bezlepkovy kolac

Cesto na pohánkový Quiche (francúzsky koláč) s brokolicou:

  • 100 g Masla – izbovej teploty
  • 200 g pohánkovej múky
  • 45 g cheddaru alebo eidamu
  • 3 ks vajíčka
  • 3 PL gréckeho jogurtu alebo smotany na šľahanie

 

Postup:

Predhrejeme si rúru na 180°C a pripravíme si okrúhlu formu, ktorú vymastíme alebo použijeme papier na pečenie.

Preosejeme múku cez sitko a zmiešame s mäkkým masielkom. Prstami vymiešame do mrveničky. Pridáme 6 PL studenej vody a za stáleho miešania vytvoríme cesto. Vzniknuté cesto vložíme do fólie a odložíme do chladničky na 30 minút.

Medzitým ako sa bude cesto chladiť, vytvoríme si náplň. Predvarenú brokolicu, ktorú sme vymočili v studenej vode, aby nestratila zelenú farbu, nakrájame na menšie kúsky. V miske si zmiešame vajcia, nastrúhaný syr a grécky jogurt. Pridáme podľa chuti soľ a čierne korenie.

Vytiahneme cesto z chladničky a vyvaľkáme si cesto vo forme – nezabudnite si vytvarovať aj okraje prstami. Na cesto si dáme dvojitú vrstvu papiera na pečenie a dáme naňho sušenú fazuľu. Vložíme do rúry na 10 min.

Odstránime fazuľu a vrátime na 8 min do rúry. Potom vylejeme na cesto našu náplň a pečieme 10-15 min, kým sa náplň nespečie dokopy.

Podávame vlažné, najlepšie studené.

 

Dobrú chuť!

 

Zobraziť všetky bezlepkové recepty.

Hodnotenie
[Total: 0 Average: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *