Na prípravu cesta na koláčik so zimným sniežikom a mrazeným ovocím potrebujeme:
- 250 g Hladkej múky/ bezlepková verzia – pohánkovej múky al. Jizerky
- 160 g masla
- 2 žĺtky
- 1/2 lyžičky soli
- 1 -2 polievkovej lyžičky mlieka
Postup:
Všetko spolu vymiešame, dáme do fólie a na 2 hod. odložíme do chladu.
Po 2 hodinovej pauze cesto vyberieme a necháme trošku zmäknúť. Vyvaľkáme na tenko už na plechu s vystlaným papierom na pečenie. Popicháme vidličkou a dáme piecť na 170°C asi 10 min.
Necháme vychladnúť. Mrazené ovocie cca pol balíčka zo 750g balíku necháme odmraziť. Medzitým si vyšľaháme 5 bielok s troškou soli, aby pekne držali. Do snehu pridáme podľa chuti práškový cukor, my dávame okolo 150 g. Nakoniec pridáme rozmrazené ovocie. Zmiešame všetko poriadne, ochutnáme a vylejeme na plech, rozotrieme rovnomerne a dáme zapiecť do rúry na 160°C asi 10-15 min.
Podávame s mätou navrchu.
Perníky v cukrovej poleve (130g) – Barbara
3,49€ s DPHMüsli Fruit – ovocné cereálie (375g) – Schär
5,49€ s DPHBezlepková Müsli tyčinka (35g) – Cerbona
1,19€ s DPHZobraziť všetky bezlepkové recepty.
Nechaj hodnotenie