Cesto na bezlepkový banánový chlebíček z pohánkovej múky:
- 1/2 šálky zmäknutého masla
- 2/3 šálky medu/ agáve sirupu
- 2 vajcia
- 1 a 3/4 šálky pohánkovej múky
- 1 čl soli + prášok do pečiva – bezgluténový
- 1 a pol banánu
- 1/2 šálky gréckeho jogurtu
- 1/2 šálky vlašských orechov
Postup:
Rúru si predhrejeme na 200 °C. V miske spolu zmiešame maslo, med, celé vajíčka a zľahka premiešame.
Múku, soľ a prášok do pečiva premiešame a odložíme nabok.
Roztlačené banány, jogurt spolu vymiešame a pridáme nasekané orechy.
Nakoniec všetko spolu zmiešame, začneme s múkou a banánmi nakoniec vložíme maslovo-medovú zmes. Vylejeme do srnčieho chrbtu, ktorý vyložíme papierom alebo namastíme.
Slané krekry – oblátky (60g) – Cornito
1,69€ s DPHPečieme 185°C cca 50-60 min. Skúšame, či je cesto hotové špáradlom.
Tip: do cesta pridáme PL arašidového masla alebo si arašidové maslo roztopíme v mikrovlnke a oblejeme hotový koláč.
Zobraziť všetky bezlepkové recepty.
Nechaj hodnotenie