Cesto na bezlepkový banánový chlebíček z pohánkovej múky:
- 1/2 šálky zmäknutého masla
- 2/3 šálky medu/ agáve sirupu
- 2 vajcia
- 1 a 3/4 šálky pohánkovej múky
- 1 čl soli + prášok do pečiva – bezgluténový
- 1 a pol banánu
- 1/2 šálky gréckeho jogurtu
- 1/2 šálky vlašských orechov
Postup:
Rúru si predhrejeme na 200 °C. V miske spolu zmiešame maslo, med, celé vajíčka a zľahka premiešame.
Múku, soľ a prášok do pečiva premiešame a odložíme nabok.
Roztlačené banány, jogurt spolu vymiešame a pridáme nasekané orechy.
Nakoniec všetko spolu zmiešame, začneme s múkou a banánmi, nakoniec vložíme maslovo-medovú zmes. Vylejeme do formy srnčieho chrbtu, ktorý vyložíme papierom alebo namastíme.
Flapjack – (100g) – Tomm ‘s
1,89€ s DPHMaría sušienky – (380g) – Gullón
2,79€ s DPHRISONI z hnedej ryže
3,69€ s DPHPečieme 185°C cca 50-60 min. Skúšame, či je cesto hotové špáradlom.
Tip: do cesta pridáme PL arašidového masla alebo si arašidové maslo roztopíme v mikrovlnke a hotový koláč ním polejeme.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie