Bezlepkový banánový chlebíček z pohánkovej múky

bezlepkovy_kolac

Posledná aktualizácia článku prebehla: 9. júla 2017

Cesto na bezlepkový banánový chlebíček z pohánkovej múky:

  • 1/2 šálky zmäknutého masla
  • 2/3 šálky medu/ agáve sirupu
  • 2 vajcia
  • 1 a 3/4 šálky pohánkovej múky
  • 1 čl soli + prášok do pečiva – bezgluténový
  • 1 a pol banánu
  • 1/2 šálky gréckeho jogurtu
  • 1/2 šálky vlašských orechov

Postup:

Rúru si predhrejeme na 200 °C. V miske spolu zmiešame maslo, med, celé vajíčka a zľahka premiešame.

Múku, soľ a prášok do pečiva premiešame a odložíme nabok.

Roztlačené banány, jogurt spolu vymiešame a pridáme nasekané orechy.

Nakoniec všetko spolu zmiešame, začneme s múkou a banánmi  nakoniec vložíme maslovo-medovú zmes. Vylejeme do srnčieho chrbtu, ktorý vyložíme papierom alebo namastíme.

Pečieme 185°C cca 50-60 min. Skúšame, či je cesto hotové špáradlom.

 

Tip: do cesta pridáme PL arašidového masla alebo si arašidové maslo roztopíme v mikrovlnke a oblejeme hotový koláč.

 

Zobraziť všetky bezlepkové recepty.

Hodnotenie
[Total: 0 Average: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *