Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Pesto z medvedieho cesnaku

pesto z medvedieho cesnaku

AutorAndrejKategóriaPredjedlá a nátierkyNáročnosťNízka

Medvedí cesnak má množstvo pozitívnych účinkov. Využite príležitosť natrhať si vlastný medvedí a cesnak a spravte si pesto podľa nášho receptu.

Počet porcií1
Čas prípravy30 minCelkový čas30 min

 100 g medvedieho cesnaku
 100 g orechov (v našom prípade sme použili kešu orechy)
 100 ml olivového oleja
 2 štipky soli

1

Listy medvedieho cesnaku si umyjeme a osušíme ich na utierke, aby neboli mokré.

2

Do mixéru nalejeme najprv 150 ml olivového oleja. Pri oleji odporúčam kvalitnejší panenský olivový olej.
Na "olejovú" vrstvu dáme listy medvedieho cesnaku a na vrch orechy. Pomixujeme a podľa chuti dosolíme.

3

Pesto uskladníme v sklenenej fľaši zalejeme ho ešte malou vrstvou olivového oleja. Tento postup opakujeme zakaždým, keď z pesta odoberáme. Olej nám pomôže pesto udržať dlhšie čerstvé.

Takto pripravené domáce pesto z medvedieho cesnaku môžete použiť na cestoviny alebo ako nátierku na hrianky.
Medvedí cesnak má množstvo pozitívnych účinkov, ak sa o nich chcete dozvedieť viac prečítajte si náš článok o medveďom cesnaku.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

 100 g medvedieho cesnaku
 100 g orechov (v našom prípade sme použili kešu orechy)
 100 ml olivového oleja
 2 štipky soli

Directions

1

Listy medvedieho cesnaku si umyjeme a osušíme ich na utierke, aby neboli mokré.

2

Do mixéru nalejeme najprv 150 ml olivového oleja. Pri oleji odporúčam kvalitnejší panenský olivový olej.
Na "olejovú" vrstvu dáme listy medvedieho cesnaku a na vrch orechy. Pomixujeme a podľa chuti dosolíme.

3

Pesto uskladníme v sklenenej fľaši zalejeme ho ešte malou vrstvou olivového oleja. Tento postup opakujeme zakaždým, keď z pesta odoberáme. Olej nám pomôže pesto udržať dlhšie čerstvé.

Pesto z medvedieho cesnaku

Čo o nás hovoria zákazníci?

[]