Bezlepkové piškótové cesto

Bezlepkové piškótové cesto

AutorAndrejKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťZačiatočník

Príprava receptu na bezlepkové piškótové cesto vhodné ako korpus na torty je veľmi jednoduchá a zvládnete ju už za pár minút. Bezlepková piškóta je veľmi obľúbená svojou jednoduchosťou a nadýchchanosťou.

Počet porcií1 porcia
Čas prípravy10 min.Čas varenia20 min.Celkový čas30 min.

 5 vajec
 200 g cukru
 100 ml vody
 100 ml oleja
 250 g múky Jizerka
 1 ks vanilínového cukru

1

Mixérom vyšľaháme žĺtky s cukrom. Keď z nich máme peknú penu, postupne pridávame letnú vodu a olej.

2

Prášok do pečiva zmiešame s múkou a následne rozmixujeme v už vyšľahanej zmesi.

3

Vyšľaháme si bielka na sneh. Tie postupne jemne (metličkou) zapracujeme do zvyšku cesta z predchádzajúceho kroku.

4

Nalejeme na plech alebo do formy na pečenie a pečieme približne 20 minút pri 180 stupňoch.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 5 vajec
 200 g cukru
 100 ml vody
 100 ml oleja
 250 g múky Jizerka
 1 ks vanilínového cukru

Pokyny

1

Mixérom vyšľaháme žĺtky s cukrom. Keď z nich máme peknú penu, postupne pridávame letnú vodu a olej.

2

Prášok do pečiva zmiešame s múkou a následne rozmixujeme v už vyšľahanej zmesi.

3

Vyšľaháme si bielka na sneh. Tie postupne jemne (metličkou) zapracujeme do zvyšku cesta z predchádzajúceho kroku.

4

Nalejeme na plech alebo do formy na pečenie a pečieme približne 20 minút pri 180 stupňoch.

Notes

Bezlepkové piškótové cesto

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]