Príprava receptu na bezlepkové piškótové cesto vhodné ako korpus na torty je veľmi jednoduchá a zvládnete ju už za pár minút. Bezlepková piškóta je veľmi obľúbená svojou jednoduchosťou a nadýchchanosťou.
Mixérom vyšľaháme žĺtky s cukrom. Keď z nich máme peknú penu, postupne pridávame letnú vodu a olej.
Prášok do pečiva zmiešame s múkou a následne rozmixujeme v už vyšľahanej zmesi.
Vyšľaháme si bielka na sneh. Tie postupne jemne (metličkou) zapracujeme do zvyšku cesta z predchádzajúceho kroku.
Nalejeme na plech alebo do formy na pečenie a pečieme približne 20 minút pri 180 stupňoch.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Mixérom vyšľaháme žĺtky s cukrom. Keď z nich máme peknú penu, postupne pridávame letnú vodu a olej.
Prášok do pečiva zmiešame s múkou a následne rozmixujeme v už vyšľahanej zmesi.
Vyšľaháme si bielka na sneh. Tie postupne jemne (metličkou) zapracujeme do zvyšku cesta z predchádzajúceho kroku.
Nalejeme na plech alebo do formy na pečenie a pečieme približne 20 minút pri 180 stupňoch.
Nechaj hodnotenie