Zľavový kód "bezlepkac10" na 10% zľavu pri nákupe nad 30€ uplatníte v košíku.

Bezlepkové brownies

AutorVeroničkaKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťNízka

Najlepšie nápady sú tie spontánne. Preto nás jeden večer napadlo, upečme si brownies! 🙂

Recept na bezlepkové brownies je super rýchly a super jednoduchý. Upozorňujeme, že je veľmi ale veľmi sladký, takže v prípade, že príliš sladké koláče nemáte radi, tak uberte z množstva cukru.

Môžete si pripraviť klasické brownies len s kúskami čokolády, my sme chceli skúsiť niečo iné, a preto sme do nášho receptu použili aj nasekané pistácie. Och mňam!

Upečené brownies Vám vydržia čerstvé 3 dni v izbovej teplote a uzatvárateľnej dóze alebo si ich môžete zamraziť.

Počet porcií8
Čas prípravy10 minČas varenia50 minCelkový čas1 hod

 1 hrnček kryštálového cukru
 ¾ hrnček múky zn. Schär Mix B
  hrnček holandského kakaa
 ½ hrnček práškového cukru
 ½ hrnček čokoládových čipsov alebo kúskov horkej čokolády
 ¾ ČL soli
 2 ks vajíčok
 ½ hrnček repkového oleja
 2 PL vody
 ½ ČL vanilkovej esencie
Voliteľné:
 nasekané orechy

1

Predhrejeme si rúru na 160°C. Formu si vystelieme papierom na pečenie.

2

V strednej mise si zmiešame cukor, múku, kakao, práškový cukor, čoko kúsky a soľ.

3

Vo veľkej mise vymiešame spolu vajíčka, repkový olej, vodu a vanilkovú esenciu.

4

Pridáme suché ingrediencie do mokrých a poriadne premiešame.

5

Cesto pomocou vylizovačky roztrieme do papierom vystlanej formy a pečieme cca 40-50 minút, cesto kontrolujeme pomocou špajdle.

Nezabudnime však, že cesto má byť uprostred vláčne a na povrchu popraskané. Takže ho určite nepečte príliš dlho a doprajte mu čas aspoň 2 hodinky vychladnúť.

6

Krájame až po vychladnutí!

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

 1 hrnček kryštálového cukru
 ¾ hrnček múky zn. Schär Mix B
  hrnček holandského kakaa
 ½ hrnček práškového cukru
 ½ hrnček čokoládových čipsov alebo kúskov horkej čokolády
 ¾ ČL soli
 2 ks vajíčok
 ½ hrnček repkového oleja
 2 PL vody
 ½ ČL vanilkovej esencie
Voliteľné:
 nasekané orechy

Directions

1

Predhrejeme si rúru na 160°C. Formu si vystelieme papierom na pečenie.

2

V strednej mise si zmiešame cukor, múku, kakao, práškový cukor, čoko kúsky a soľ.

3

Vo veľkej mise vymiešame spolu vajíčka, repkový olej, vodu a vanilkovú esenciu.

4

Pridáme suché ingrediencie do mokrých a poriadne premiešame.

5

Cesto pomocou vylizovačky roztrieme do papierom vystlanej formy a pečieme cca 40-50 minút, cesto kontrolujeme pomocou špajdle.

Nezabudnime však, že cesto má byť uprostred vláčne a na povrchu popraskané. Takže ho určite nepečte príliš dlho a doprajte mu čas aspoň 2 hodinky vychladnúť.

6

Krájame až po vychladnutí!

Bezlepkové brownies

[]