Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Bezlepková pizza – recept

bezlepkova pizza

AutorAndrejKategóriaHlavné jedláNáročnosťZačiatočník

Chceli by ste si urobiť pizzu a hľadáte chutný pizza recept? V našom recepte nájdete jednu z najlepších pízz ako ste kedy jedli. Vyskúšajte tento recept na pizzu a nebudete ľutovať. Bezlepková pizza sa z tohto receptu dá veľmi jednoducho spraviť. V tomto recepte sme 1:1 zmiešali Bread Mix zn. Liana a Jizerku.

Ak sa Vám nechce hrať s cestom, kúpiť si môžete bezlepkové cesto na pizzu od Schär.

Počet porcií1 porcia
Čas prípravy30 min.Čas varenia25 min.Celkový čas55 min.

 250 g múky (my sme 1:1 zmiešali Bread Mix zn. Liana a Jizerku)
 8 g čerstvého droždia
 ½ čl morskej soli
 ½ čl cukru
 1 pl olivového oleja
 225 ml vlažnej vody

1

Do múky dáme cukor, soľ a olej.

2

Vo vlažnej vode si rozpustíme droždie a pridáme k múke.

3

Vymiesené cesto rozvaľkáme a dáme na plech na papier na pečenie.

cesto bezlepková pizza

4

Cesto necháme vykysnúť v rúre pri 40°C, cca 20 minút. Do rúry môžeme dať počas kysnutia nad cesto vlhkú utierku.
Vykysnuté cesto si pripravíme podľa chuti. My sme ako základ použili paradajkovú passatu, na ktorú sme si pomrvili domácu sušenú bazalku, poukladali sme na ňu šunku, zelené olivy a syr.
Pizzu pečieme pri 220°C cca 20-30 minút.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 250 g múky (my sme 1:1 zmiešali Bread Mix zn. Liana a Jizerku)
 8 g čerstvého droždia
 ½ čl morskej soli
 ½ čl cukru
 1 pl olivového oleja
 225 ml vlažnej vody

Pokyny

1

Do múky dáme cukor, soľ a olej.

2

Vo vlažnej vode si rozpustíme droždie a pridáme k múke.

3

Vymiesené cesto rozvaľkáme a dáme na plech na papier na pečenie.

cesto bezlepková pizza

4

Cesto necháme vykysnúť v rúre pri 40°C, cca 20 minút. Do rúry môžeme dať počas kysnutia nad cesto vlhkú utierku.
Vykysnuté cesto si pripravíme podľa chuti. My sme ako základ použili paradajkovú passatu, na ktorú sme si pomrvili domácu sušenú bazalku, poukladali sme na ňu šunku, zelené olivy a syr.
Pizzu pečieme pri 220°C cca 20-30 minút.

Notes

Bezlepková pizza

Čo o nás hovoria zákazníci?

[]