Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Zapekaný ružičkový kel so syrom

zapekaný ružičkový kel

AutorVeroničkaKategóriaHlavné jedláNáročnosťNízka

Neviem ako vy, ale pre nás bol ružičkový kel dlhú dobu len zelenina do nedeľného vývaru. Čaro tejto zeleniny a jej využitie mimo tanier s polievkou sme objavili len prednedávnom. Ešte stále ste na vážkach? Tento recept na zapekaný ružičkový kel so šunkou a syrom sa Vám bude páčiť! Ideálny rýchly recept na obed, prípadne večeru. My sme si k nemu dali našu bezlepkovú foccaciu.

Počet porcií6
Čas prípravy15 minČas varenia20 minCelkový čas35 min

 500 g ružičkového kelu
 3 PL masla/ghee
 1 ks šalotky
 100 g schwarzwaldskej šunky
 ½ ČL kajenskej papriky/chilli
 250 ml smotany na šľahanie
 ½ hrnček strúhaného cheddaru
 ½ hrnček strúhaného ementálu
 soľ

1

Rúru si predhrejeme na 190°C. Ideálne celý recept robíme v panvici, ktorá je vhodná aj do rúry. Pokiaľ takouto panvicou nedisponujete, nevadí, časť receptu si urobíte na panvici a následne to celé dokončíte v zapekacej mise.

2

Na panvici, na strednom plameni/stupni opečieme schwarzwaldskú šunku do chrumkava, približne 8 minút. Opečenú šunku preložíme na tanierik.

3

Na tej istej panvici a na strednom plameni/stupni rozpustíme maslo/ghee. Pridáme nakrájanú šalotku a prepolené hlavičky ružičkového kelu, osolíme a okoreníme kajenskou paprikou, prípadne pár lupienkami chilli. Za občasného premiešania opekáme cca 15 minút.

4

Panvicu dáme dolu zo sporáka, pokiaľ Vaša panvica nie je vhodná do rúry je čas vytiahnuť zapekaciu misu. Do misy vysypeme opečený ružičkový kel, zalejeme smotanou na šľahanie, zasypeme oboma nastrúhanými syrmi a ako posledné posypeme opečenou schwarzwaldskou šunkou.

5

Pečieme kým sa nám syr neupečie do zlatista, približne 15 minút.

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

 500 g ružičkového kelu
 3 PL masla/ghee
 1 ks šalotky
 100 g schwarzwaldskej šunky
 ½ ČL kajenskej papriky/chilli
 250 ml smotany na šľahanie
 ½ hrnček strúhaného cheddaru
 ½ hrnček strúhaného ementálu
 soľ

Directions

1

Rúru si predhrejeme na 190°C. Ideálne celý recept robíme v panvici, ktorá je vhodná aj do rúry. Pokiaľ takouto panvicou nedisponujete, nevadí, časť receptu si urobíte na panvici a následne to celé dokončíte v zapekacej mise.

2

Na panvici, na strednom plameni/stupni opečieme schwarzwaldskú šunku do chrumkava, približne 8 minút. Opečenú šunku preložíme na tanierik.

3

Na tej istej panvici a na strednom plameni/stupni rozpustíme maslo/ghee. Pridáme nakrájanú šalotku a prepolené hlavičky ružičkového kelu, osolíme a okoreníme kajenskou paprikou, prípadne pár lupienkami chilli. Za občasného premiešania opekáme cca 15 minút.

4

Panvicu dáme dolu zo sporáka, pokiaľ Vaša panvica nie je vhodná do rúry je čas vytiahnuť zapekaciu misu. Do misy vysypeme opečený ružičkový kel, zalejeme smotanou na šľahanie, zasypeme oboma nastrúhanými syrmi a ako posledné posypeme opečenou schwarzwaldskou šunkou.

5

Pečieme kým sa nám syr neupečie do zlatista, približne 15 minút.

Zapekaný ružičkový kel so syrom

Čo o nás hovoria zákazníci?

[]