Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Bezlepková focaccia s olivami a paradajkami

focaccia

AutorVeroničkaKategóriaHlavné jedláNáročnosťNízka

Počet porcií1

 2 ¼ hrnčeky (333 g) bezlepkovej múky (zn. Schär Mix B)
 2 ¼ ČL instatného droždia
 1 PL trstinového alebo kokosového cukru
 1 ČL soli
 1 ½ hrnčeky teplej vody (45°C - 50°C)
 ¼ hrnček extra panenského olivového oleja
 cherry paradajky (nakrájať na kúsky)
 čierne olivy (nakrájať na kolieska)
 rozmarín (sušený alebo čerstvý)
 morská soľ na posypanie

1

V miske zmiešame múku (1/4 hrnčeka múky si necháme nakoniec), soľ, sušené droždie, cukor a miešame buď mixérom alebo ručne, pokiaľ sa nám ingrediencie nespoja.

2

Pridáme teplú vodu (uistíme sa, že je stále požadovanej teploty) a 2 polievkové lyžice oleja.
Premiešame hákom na cesto alebo rukami. Cesto bude lepivé, takže doň pridáme extra 1/4 hrnčeka múky, ktorý sme si na začiatku odložili.
Cesto bude stále také vlhkejšie, nebude ako klasické cesto, tak sa nemusíte báť, že ste urobili niečo zle:)

3

Cesto presunieme do trochu olejom vymastenej misky. Zakryjeme ho utierkou a necháme ho odpočívať na teplom mieste približne 1 hodinu.

4

Utierku dáme preč a cesto vypracujeme na obdĺžnik a presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Trochu si naolejujeme prsty a jemne ich pozatláčame do cesta, urobíme akoby jamky doňho. Naukladáme nakrájané paradajky a čierne olivy.

5

Pokvapkáme zvyšnými dvoma 2 polievkovými lyžicami olivového oleja a posypeme rozmarínom. Pár minút necháme postáť a dáme do rúry, ktorú sme si predhriali na 220°C.

6

Pečieme 25-30 minút, kým nie je focaccia upečená dozlatista.
Necháme vychladnúť a nakrájame.

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

 2 ¼ hrnčeky (333 g) bezlepkovej múky (zn. Schär Mix B)
 2 ¼ ČL instatného droždia
 1 PL trstinového alebo kokosového cukru
 1 ČL soli
 1 ½ hrnčeky teplej vody (45°C - 50°C)
 ¼ hrnček extra panenského olivového oleja
 cherry paradajky (nakrájať na kúsky)
 čierne olivy (nakrájať na kolieska)
 rozmarín (sušený alebo čerstvý)
 morská soľ na posypanie

Directions

1

V miske zmiešame múku (1/4 hrnčeka múky si necháme nakoniec), soľ, sušené droždie, cukor a miešame buď mixérom alebo ručne, pokiaľ sa nám ingrediencie nespoja.

2

Pridáme teplú vodu (uistíme sa, že je stále požadovanej teploty) a 2 polievkové lyžice oleja.
Premiešame hákom na cesto alebo rukami. Cesto bude lepivé, takže doň pridáme extra 1/4 hrnčeka múky, ktorý sme si na začiatku odložili.
Cesto bude stále také vlhkejšie, nebude ako klasické cesto, tak sa nemusíte báť, že ste urobili niečo zle:)

3

Cesto presunieme do trochu olejom vymastenej misky. Zakryjeme ho utierkou a necháme ho odpočívať na teplom mieste približne 1 hodinu.

4

Utierku dáme preč a cesto vypracujeme na obdĺžnik a presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Trochu si naolejujeme prsty a jemne ich pozatláčame do cesta, urobíme akoby jamky doňho. Naukladáme nakrájané paradajky a čierne olivy.

5

Pokvapkáme zvyšnými dvoma 2 polievkovými lyžicami olivového oleja a posypeme rozmarínom. Pár minút necháme postáť a dáme do rúry, ktorú sme si predhriali na 220°C.

6

Pečieme 25-30 minút, kým nie je focaccia upečená dozlatista.
Necháme vychladnúť a nakrájame.

Bezlepková focaccia s olivami a paradajkami

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]