Hľadáte rýchly a zároveň chutný recept na dezert? Tak tento recept na bezlepkový ovocný tart s vanilkovým krémom nesmie chýbať ani vo Vašej kuchárke!
Rúru si predhrejeme na 200° C.
Najprv si pripravíme zlatý klas podľa návodu na prípravu. Odporúčame robiť krém veľmi hustý, tzn. 1ks zlatého klasu na 400 ml bezlaktózového mlieka. Krém necháme úplne vychladnúť.
Lístkové cesto si rozvaľkáme na tenký plát, ktorý následne nakrájame na 6 rovnomerných častí. Nožíkom si vyznačíme tenký okraj.
Jednotlivé obdĺžniky presunieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
Okraje potrieme mliekom.
Stred našich obdĺžnikov naplníme vanilkovým krémom a naukladáme na ne ovocie podľa nášho výberu.
Následne posypeme trochou trstinového cukru, prípadne kľudne môžete nahradiť trstinový cukor, napr. aj vanilkovým cukrom.
Pečieme 10-15 minút podľa výkonu rúry.
Tarty necháme úplne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Rúru si predhrejeme na 200° C.
Najprv si pripravíme zlatý klas podľa návodu na prípravu. Odporúčame robiť krém veľmi hustý, tzn. 1ks zlatého klasu na 400 ml bezlaktózového mlieka. Krém necháme úplne vychladnúť.
Lístkové cesto si rozvaľkáme na tenký plát, ktorý následne nakrájame na 6 rovnomerných častí. Nožíkom si vyznačíme tenký okraj.
Jednotlivé obdĺžniky presunieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
Okraje potrieme mliekom.
Stred našich obdĺžnikov naplníme vanilkovým krémom a naukladáme na ne ovocie podľa nášho výberu.
Následne posypeme trochou trstinového cukru, prípadne kľudne môžete nahradiť trstinový cukor, napr. aj vanilkovým cukrom.
Pečieme 10-15 minút podľa výkonu rúry.
Tarty necháme úplne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Nechaj hodnotenie