Bezlepkový ovocný tart s vanilkovým krémom

ovocný tart

AutorVeroničkaKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťZačiatočník

Hľadáte rýchly a zároveň chutný recept na dezert? Tak tento recept na bezlepkový ovocný tart s vanilkovým krémom nesmie chýbať ani vo Vašej kuchárke!

Počet porcií6 porcií
Čas prípravy10 min.Čas varenia15 min.Celkový čas25 min.

 1 ks bezlepkové lístkové cesto
 1 ks bezlepkový zlatý klas
 ovocie (maliny, čučoriedky, slivky, rigloty, čokoľvek)
 trochu mlieka na potretie
 trstinový cukor na posypanie
 práškový cukor na posypanie

1

Rúru si predhrejeme na 200° C.

2

Najprv si pripravíme zlatý klas podľa návodu na prípravu. Odporúčame robiť krém veľmi hustý, tzn. 1ks zlatého klasu na 400 ml bezlaktózového mlieka. Krém necháme úplne vychladnúť.

3

Lístkové cesto si rozvaľkáme na tenký plát, ktorý následne nakrájame na 6 rovnomerných častí. Nožíkom si vyznačíme tenký okraj.

4

Jednotlivé obdĺžniky presunieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.

5

Okraje potrieme mliekom.

6

Stred našich obdĺžnikov naplníme vanilkovým krémom a naukladáme na ne ovocie podľa nášho výberu.

7

Následne posypeme trochou trstinového cukru, prípadne kľudne môžete nahradiť trstinový cukor, napr. aj vanilkovým cukrom.

8

Pečieme 10-15 minút podľa výkonu rúry.

9

Tarty necháme úplne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 1 ks bezlepkové lístkové cesto
 1 ks bezlepkový zlatý klas
 ovocie (maliny, čučoriedky, slivky, rigloty, čokoľvek)
 trochu mlieka na potretie
 trstinový cukor na posypanie
 práškový cukor na posypanie

Pokyny

1

Rúru si predhrejeme na 200° C.

2

Najprv si pripravíme zlatý klas podľa návodu na prípravu. Odporúčame robiť krém veľmi hustý, tzn. 1ks zlatého klasu na 400 ml bezlaktózového mlieka. Krém necháme úplne vychladnúť.

3

Lístkové cesto si rozvaľkáme na tenký plát, ktorý následne nakrájame na 6 rovnomerných častí. Nožíkom si vyznačíme tenký okraj.

4

Jednotlivé obdĺžniky presunieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.

5

Okraje potrieme mliekom.

6

Stred našich obdĺžnikov naplníme vanilkovým krémom a naukladáme na ne ovocie podľa nášho výberu.

7

Následne posypeme trochou trstinového cukru, prípadne kľudne môžete nahradiť trstinový cukor, napr. aj vanilkovým cukrom.

8

Pečieme 10-15 minút podľa výkonu rúry.

9

Tarty necháme úplne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Notes

Bezlepkový ovocný tart s vanilkovým krémom

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]