Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Gaštanová torta s čokoládovým krémom

bezlepková gaštanová torta

AutorAndrejKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťStredná

Dnes sme si pre Vás pripravili bezlepkovú gaštanovú tortu s čokoládovýcm krémom. Tento recept je bezlepkový aj bezlaktózový. Dúfame, že bude chutiť.

Počet porcií1
Čas prípravy30 minČas varenia45 minCelkový čas1 hod 15 min

Na korpus
 8 ks vajcia
 500 g mrazené gaštanové pyré
Na plnku
 1 ks čokoládový puding
 500 ml rastlinného mlieka (mandľové alebo kokosové)
 200 g rastlinného masla alebo ghee
 1 PL holandské kakao
 1 PL kryštálový cukor
 rum
Zdobenie torty
 100 g lieskové orechy
 50 g horkej čokolády

Korpus
1

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh.

2

Samotné žĺtky trochu premiešame a pridáme gaštanové pyré. Šľaháme spolu 1 min.

3

Do gaštanovej hmoty si zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

4

Cesto vylejeme do korpusovej formy a pečieme približne 45 min.

Plnka
5

Do bezlepkového čokoládového pudingu pridáme lyžicu dobrého holandského kakaa. Získame kvalitnejší čokoládový puding ,ktorý je čokoládovejší aj tmavší.

6

Čokoládový puding uvaríme v 0,5l rastlinného mlieka s lyžicou kryštálového cukru.

7

200 gramov rastlinného masla vyšľaháme a postupne pridávame vychladnutý čokoládový puding.

8

Vychladnutý korpus prerežeme v strede na dva korpusy. Spodný korpus pokvapkáme pár kvapkami rumu, potrieme hrubou vrstvou ríbezľového džemu a asi tretinou pripravenej plnky.
Prikryjeme druhým korpusom. Krémom natrieme vrch korpusu a tiež boky celej torty.

9

Vrch torty ozdobíme hoblinkami horkej čokolády, lieskovými orieškami a necháme vychladnúť v chladničke.

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

Na korpus
 8 ks vajcia
 500 g mrazené gaštanové pyré
Na plnku
 1 ks čokoládový puding
 500 ml rastlinného mlieka (mandľové alebo kokosové)
 200 g rastlinného masla alebo ghee
 1 PL holandské kakao
 1 PL kryštálový cukor
 rum
Zdobenie torty
 100 g lieskové orechy
 50 g horkej čokolády

Directions

Korpus
1

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh.

2

Samotné žĺtky trochu premiešame a pridáme gaštanové pyré. Šľaháme spolu 1 min.

3

Do gaštanovej hmoty si zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

4

Cesto vylejeme do korpusovej formy a pečieme približne 45 min.

Plnka
5

Do bezlepkového čokoládového pudingu pridáme lyžicu dobrého holandského kakaa. Získame kvalitnejší čokoládový puding ,ktorý je čokoládovejší aj tmavší.

6

Čokoládový puding uvaríme v 0,5l rastlinného mlieka s lyžicou kryštálového cukru.

7

200 gramov rastlinného masla vyšľaháme a postupne pridávame vychladnutý čokoládový puding.

8

Vychladnutý korpus prerežeme v strede na dva korpusy. Spodný korpus pokvapkáme pár kvapkami rumu, potrieme hrubou vrstvou ríbezľového džemu a asi tretinou pripravenej plnky.
Prikryjeme druhým korpusom. Krémom natrieme vrch korpusu a tiež boky celej torty.

9

Vrch torty ozdobíme hoblinkami horkej čokolády, lieskovými orieškami a necháme vychladnúť v chladničke.

Gaštanová torta s čokoládovým krémom

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]