Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Parížske rožky

bezlepkové parížske rožky

AutorJessicaKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťStredná

Parížske rožky vykúzlia vo Vašom domove tú pravú vianočnú atmosféru. Tradične orechový základ tohto zákusku je ideálny pre všetkých bezlepkáčov!

My sme túto vianočnú klasiku tentokrát spestrili a tradičný parížsky krém poliali bielou čokoládou. Táto kombinácia bude zaručenou chuťovkou pre všetkých milovníkov čokolády.

Počet porcií15
Čas prípravy30 minČas varenia15 minCelkový čas45 min

Cesto
 150 g najemno mletých orechov
 150 g práškového cukru
 15 g múky (Schär Universal)
 2 vajíčka
Krém
 200 g masla
 150 g kryštálového cukru
 100 g čokolády
 20 g kakaa
 3 žĺtka
Poleva
 100 g čokolády na varenie / bielej čokolády
 50 g masla

Cesto
1

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame v miske pomocou metličky. Vymiešané cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie vytvarujeme rožky (nechajte dostatočný priestor medzi jednotlivými rožkami).

2

Rožky pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne 15 minút.

Krém
3

Na žĺtkový krém dáme najprv vyšľahať žĺtka do hladkej peny.

4

Medzitým necháme v hrnci zovrieť cukor s troškou vody. Cukor necháme vrieť kým sa nerozpustí a bude mať konzistenciu tekutej lepkavej hmoty. Takto roztopený cukor začneme pomaly prilievať k žĺtkom za stáleho miešania.

5

Ku žĺtkom s cukrom prilejeme roztopenú čokoládu, prisypeme kakao a vymiešame.

6

Ďalej do krému za stáleho miešania začneme postupne pridávať na kocky nakrájané maslo. Výsledný krém by mal byť hladký a ľahko tvarovateľný.

7

Cukrárske vrecko naplníme krémom a zdobíme vychladnuté rožky. Ozdobené rožky následne prenesieme do chladničky a necháme stuhnúť približne 1-2 hodiny.

Poleva
8

Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť čokoládu a maslo.

9

Stuhnuté rožky namáčame do jemne vychladnutej čokolády a dáme opäť stuhnúť do chladničky.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

Cesto
 150 g najemno mletých orechov
 150 g práškového cukru
 15 g múky (Schär Universal)
 2 vajíčka
Krém
 200 g masla
 150 g kryštálového cukru
 100 g čokolády
 20 g kakaa
 3 žĺtka
Poleva
 100 g čokolády na varenie / bielej čokolády
 50 g masla

Directions

Cesto
1

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame v miske pomocou metličky. Vymiešané cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie vytvarujeme rožky (nechajte dostatočný priestor medzi jednotlivými rožkami).

2

Rožky pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne 15 minút.

Krém
3

Na žĺtkový krém dáme najprv vyšľahať žĺtka do hladkej peny.

4

Medzitým necháme v hrnci zovrieť cukor s troškou vody. Cukor necháme vrieť kým sa nerozpustí a bude mať konzistenciu tekutej lepkavej hmoty. Takto roztopený cukor začneme pomaly prilievať k žĺtkom za stáleho miešania.

5

Ku žĺtkom s cukrom prilejeme roztopenú čokoládu, prisypeme kakao a vymiešame.

6

Ďalej do krému za stáleho miešania začneme postupne pridávať na kocky nakrájané maslo. Výsledný krém by mal byť hladký a ľahko tvarovateľný.

7

Cukrárske vrecko naplníme krémom a zdobíme vychladnuté rožky. Ozdobené rožky následne prenesieme do chladničky a necháme stuhnúť približne 1-2 hodiny.

Poleva
8

Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť čokoládu a maslo.

9

Stuhnuté rožky namáčame do jemne vychladnutej čokolády a dáme opäť stuhnúť do chladničky.

Parížske rožky

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]