Parížske rožky vykúzlia vo Vašom domove tú pravú vianočnú atmosféru. Tradične orechový základ tohto zákusku je ideálny pre všetkých bezlepkáčov!
My sme túto vianočnú klasiku tentokrát spestrili a tradičný parížsky krém poliali bielou čokoládou. Táto kombinácia bude zaručenou chuťovkou pre všetkých milovníkov čokolády.
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame v miske pomocou metličky. Vymiešané cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie vytvarujeme rožky (nechajte dostatočný priestor medzi jednotlivými rožkami).
Rožky pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne 15 minút.
Na žĺtkový krém dáme najprv vyšľahať žĺtka do hladkej peny.
Medzitým necháme v hrnci zovrieť cukor s troškou vody. Cukor necháme vrieť kým sa nerozpustí a bude mať konzistenciu tekutej lepkavej hmoty. Takto roztopený cukor začneme pomaly prilievať k žĺtkom za stáleho miešania.
Ku žĺtkom s cukrom prilejeme roztopenú čokoládu, prisypeme kakao a vymiešame.
Ďalej do krému za stáleho miešania začneme postupne pridávať na kocky nakrájané maslo. Výsledný krém by mal byť hladký a ľahko tvarovateľný.
Cukrárske vrecko naplníme krémom a zdobíme vychladnuté rožky. Ozdobené rožky následne prenesieme do chladničky a necháme stuhnúť približne 1-2 hodiny.
Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť čokoládu a maslo.
Stuhnuté rožky namáčame do jemne vychladnutej čokolády a dáme opäť stuhnúť do chladničky.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingredients
Directions
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame v miske pomocou metličky. Vymiešané cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie vytvarujeme rožky (nechajte dostatočný priestor medzi jednotlivými rožkami).
Rožky pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne 15 minút.
Na žĺtkový krém dáme najprv vyšľahať žĺtka do hladkej peny.
Medzitým necháme v hrnci zovrieť cukor s troškou vody. Cukor necháme vrieť kým sa nerozpustí a bude mať konzistenciu tekutej lepkavej hmoty. Takto roztopený cukor začneme pomaly prilievať k žĺtkom za stáleho miešania.
Ku žĺtkom s cukrom prilejeme roztopenú čokoládu, prisypeme kakao a vymiešame.
Ďalej do krému za stáleho miešania začneme postupne pridávať na kocky nakrájané maslo. Výsledný krém by mal byť hladký a ľahko tvarovateľný.
Cukrárske vrecko naplníme krémom a zdobíme vychladnuté rožky. Ozdobené rožky následne prenesieme do chladničky a necháme stuhnúť približne 1-2 hodiny.
Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť čokoládu a maslo.
Stuhnuté rožky namáčame do jemne vychladnutej čokolády a dáme opäť stuhnúť do chladničky.
Určite vyskúšam
Tešíme sa. Určite sa potom pochváľte v našej skupine: https://www.facebook.com/groups/1993061000824525