Vianočné hviezdy z lístkového cesta

bezlepkové vianočné hviezdy

AutorJessicaKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťZačiatočník

Tieto ⭐ vianočné hviezdy ⭐ sa u nás stali tradíciou. Zaraďujeme ich medzi naše tradične netradičné vianočné recepty.

Ide o veľmi jednoduchý, rýchly a hravý recept. Jeho výsledkom je oku lahodiaci dezert, ktorého chutný základ tvorí bezlepkové lístkové cesto obohatené krémovo-džemovou plnkou.

Pochváľte sa, máte aj Vy netypický vianočný recept?

Počet porcií10 porcií
Čas prípravy10 min.Čas varenia15 min.Celkový čas25 min.

 1 pol hrnčeka bezlepkového lístkového cesta
 120 g krémového syra
 2 pl kryštálového cukru
 1 pol hrnčeka vaječného žĺtka
 1 pol hrnčeka vajíčka na potretie
 Džem (malinový, jahodový, lesná zmes...)

1

V miske zmiešame krémový syr, kryštálový cukor a vaječný žĺtok.

2

Bezlepkové lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru štvorca.

3

Rozvaľkané cesto nakrájame na menšie štvorce (nám sa podarilo vykrojiť 10 ks) a umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.

4

Každý štvorec po rohoch narežeme smerom do stredu.

5

Vyšľaháme vajíčko a potrieme všetky okraje štvorcov.

6

Do stredu každého štvorca dáme za lyžičku krémovej plnky a za lyžičku preferovaného džemu.

7

Tvar hviezdy docielime tak, že spojíme špičky každého druhého rohu v strede, kde sa nachádza plnka (viď číselný návod). Vyšľahaným vajíčkom potrieme aj zvyšné časti hviezdy.

bezlepkové vianočné hviezdy - postup

8

Takto pripravené hviezdy dáme zamraziť na 15-20 minút (vyhneme sa tomu, aby sa plnka rozptýlila počas pečenia). Medzitým predhrejeme rúru na 190°C.

9

Zmrazené hviezdy pečieme 15 minút alebo dozlatista. Necháme vychladnúť a na záver posypeme práškovým cukrom.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 1 pol hrnčeka bezlepkového lístkového cesta
 120 g krémového syra
 2 pl kryštálového cukru
 1 pol hrnčeka vaječného žĺtka
 1 pol hrnčeka vajíčka na potretie
 Džem (malinový, jahodový, lesná zmes...)

Pokyny

1

V miske zmiešame krémový syr, kryštálový cukor a vaječný žĺtok.

2

Bezlepkové lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru štvorca.

3

Rozvaľkané cesto nakrájame na menšie štvorce (nám sa podarilo vykrojiť 10 ks) a umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.

4

Každý štvorec po rohoch narežeme smerom do stredu.

5

Vyšľaháme vajíčko a potrieme všetky okraje štvorcov.

6

Do stredu každého štvorca dáme za lyžičku krémovej plnky a za lyžičku preferovaného džemu.

7

Tvar hviezdy docielime tak, že spojíme špičky každého druhého rohu v strede, kde sa nachádza plnka (viď číselný návod). Vyšľahaným vajíčkom potrieme aj zvyšné časti hviezdy.

bezlepkové vianočné hviezdy - postup

8

Takto pripravené hviezdy dáme zamraziť na 15-20 minút (vyhneme sa tomu, aby sa plnka rozptýlila počas pečenia). Medzitým predhrejeme rúru na 190°C.

9

Zmrazené hviezdy pečieme 15 minút alebo dozlatista. Necháme vychladnúť a na záver posypeme práškovým cukrom.

Notes

Vianočné hviezdy z lístkového cesta

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]