Tieto ⭐ vianočné hviezdy ⭐ sa u nás stali tradíciou. Zaraďujeme ich medzi naše tradične netradičné vianočné recepty.
Ide o veľmi jednoduchý, rýchly a hravý recept. Jeho výsledkom je oku lahodiaci dezert, ktorého chutný základ tvorí bezlepkové lístkové cesto obohatené krémovo-džemovou plnkou.
Pochváľte sa, máte aj Vy netypický vianočný recept?
V miske zmiešame krémový syr, kryštálový cukor a vaječný žĺtok.
Bezlepkové lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru štvorca.
Rozvaľkané cesto nakrájame na menšie štvorce (nám sa podarilo vykrojiť 10 ks) a umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.
Každý štvorec po rohoch narežeme smerom do stredu.
Vyšľaháme vajíčko a potrieme všetky okraje štvorcov.
Do stredu každého štvorca dáme za lyžičku krémovej plnky a za lyžičku preferovaného džemu.
Tvar hviezdy docielime tak, že spojíme špičky každého druhého rohu v strede, kde sa nachádza plnka (viď číselný návod). Vyšľahaným vajíčkom potrieme aj zvyšné časti hviezdy.
Takto pripravené hviezdy dáme zamraziť na 15-20 minút (vyhneme sa tomu, aby sa plnka rozptýlila počas pečenia). Medzitým predhrejeme rúru na 190°C.
Zmrazené hviezdy pečieme 15 minút alebo dozlatista. Necháme vychladnúť a na záver posypeme práškovým cukrom.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingredients
Directions
V miske zmiešame krémový syr, kryštálový cukor a vaječný žĺtok.
Bezlepkové lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru štvorca.
Rozvaľkané cesto nakrájame na menšie štvorce (nám sa podarilo vykrojiť 10 ks) a umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.
Každý štvorec po rohoch narežeme smerom do stredu.
Vyšľaháme vajíčko a potrieme všetky okraje štvorcov.
Do stredu každého štvorca dáme za lyžičku krémovej plnky a za lyžičku preferovaného džemu.
Tvar hviezdy docielime tak, že spojíme špičky každého druhého rohu v strede, kde sa nachádza plnka (viď číselný návod). Vyšľahaným vajíčkom potrieme aj zvyšné časti hviezdy.
Takto pripravené hviezdy dáme zamraziť na 15-20 minút (vyhneme sa tomu, aby sa plnka rozptýlila počas pečenia). Medzitým predhrejeme rúru na 190°C.
Zmrazené hviezdy pečieme 15 minút alebo dozlatista. Necháme vychladnúť a na záver posypeme práškovým cukrom.
Nechaj hodnotenie