Cheesecake recept

bezlepkový cheescake

Cheesecake je jeden z najobľúbenejších koláčov dnešnej doby, pokiaľ samozrejme nehovoríme o tradičných koláčoch a zákuskoch. Pri výrobe cheesecaku sa sa medze fantázii nekladú. Môžete vyskúšať rôzne kombinácie. Karamelový s čokoládovými kúskami a pekanovými orechami, jahodovo-čokoládový, banánovo-čokoládový, alebo tvarohový. Bezlepkový cheesecake nie je o nič zložitejší ako bežný, obsahujúci lepok.

Na bezlepkový cheesecake (cesto, resp. spodnú časť koláča) potrebujeme:

  • 280 g bezlepkových sušienok (použiť môžeme aj bezlepkové piškóty alebo aj sušienky aj piškóty)
  • 200 g rozpusteného masla

Na cheesecake plnku (hornú časť) si musíme pripraviť:

  • 250 g tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 100 g cukru (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom a javorovým sirupom)
  • 2 vajíčka

bezlepková cheescake torta

Korpus: Pripravíme si tortovú formu, do ktorej vložíme alobal alebo papier na pečenie. Sušienky a piškóty si rozdrvíme v sáčku alebo v mixéri na jemno, nie však úplne na prach. K sušienkam a piškótom prilejeme rozpustené maslo, zamiešame a na tlačíme na spodok okrúhlej formy na pečenie. Formu na pečenie so zmesou, ktorá je rovnomerne uložená dáme do chladničky. Bude tam dokiaľ pripravíme krém.

Krém: V miske si postupne rozšľaháme tvaroh, mascarpone, 2 žĺtky a 100 g cukru. Bielky vyšľaháme s lyžičkou cukru na tuhý sneh, ktorý potom vmiešame do už urobenej zmesi. Ak by ste cheli urobiť krém dvojfarebný. Môžete 2/3 cesta urobiť tak, ako sme popísali vyššie a do 1/3 vysypať pár lyžíc holandského kakaa. Potom opatrne vyliat krémy postupne na korpus.

cheesecake

Pečenie:
Korpus pečieme približne 10 minút na 180 stupňoch. Následne pridáme krém, ktorý pečieme asi 40-50 minút na 170 stupňoh.

rice up ryžové chlebíky
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Na záver odporúčam dať vychladnutý koláč na celú noc do chladničky, aby nám poriadne stuhol.

Dobrú chuť!


Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]