Aj my si musíme oddýchnuť a preto budeme objednávky odosielať až po našej dovolenke, teda od 28.6.2021.

Pečená fašírka plnená vajíčkom so zemiakovým pyré

Pečená fašírka so zemiakmi

Náročnosť: nízka

Dĺžka prípravy: 60min


Potrebujeme:

Fašírka

  • 500 g mletého mäsa (my sme použili hovädzie)
  • za hrsť bezlepkových ovsených vločiek (trošku sme experimentovali a použili sme müsli z DM Bio)
  • 2 uvarené vajíčka na tvrdo
  • soľ
  • mletá rasca
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • majoránka
  • bezlepková strúhanka na obalenie
  • ghee/olej na potretie

Zemiakové pyré

  • 6 väčších zemiakov
  • 3 ks šalotky
  • 2 polievkové lyžice kačacej masti

Postup:

Najprv si uvaríme vajíčka na tvrdo. Po uvarení ich očistíme a necháme vychladnúť. V miske si zmiešame mleté mäso s ovsenými vločkami, soľou a korením. Z mäsovej zmesi vytvarujeme rolku, ktorú následne presunieme na papier na pečenie, ktorý si predtým vysypeme bezlepkovou strúhankou. Takto pripravenú rolku vyhĺbime, aby sme do nej mohli vložiť vajíčka. Následne rolku uzavrieme a poriadne obalíme v strúhanke. Fašírku presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie (ideálne použijeme ten istý, na ktorom sme fašírku obaľovali) a potrieme ju rozpusteným ghee maslom alebo olejom.

Pripravenú fašírku vložíme do predhriatej rúry a pečieme 45 min. na 180°C. Po 30 minútach fašírku vyberieme a opäť ju potrieme ghee maslom alebo olejom, potom dopekáme ešte 15 minút.

Kým sa nám pečie fašírka, tak si očistíme a nakrájame zemiaky na zemiakové pyré. Zemiaky po uvarení popučíme a na panvici si rozohrejeme kačaciu masť, na ktorej opražíme na drobno nakrájanú šalotku. Kačaciu masť spolu so šalotkou následne vylejeme do zemiakov a premiešame.

[]