Dnes Vám ponúkame recept na výborný jesenný koláčik, plný vône škorice, orechov, vanilky...a teda jesene.
Všetky ingrediencie na plnku okrem masla spolu zmiešame.
Najprv si pripravíme kvások, zo 100ml vody, malej lyžičky cukru a droždia. Zmes trošku posypeme troškou múky.
Dokiaľ kvások vykysne, navážime si 300g múky a zmiešame zvyšný cukor a vodu, pridáme 1 vajce a kvások a rozpustené maslo.
Celú zmes miešame elektrickým mixérom približne 3 minúty tak, aby bolo hladké.
Cesto prikryjeme fóliou a necháme kysnúť asi 50 minút na teplom mieste.
Za to sa Vám odvďačí zdvojnásobením objemu.
Na pracovnej doske, ktorú pomúčime Bakery mixom si rozdelíme cesto na dve polovice a každú vyvaľkáme na obdĺžnik, asi 30x20cm.
Potrieme rozpusteným maslom a posypeme pripravenou sypkou plnkou.
Stočíme pekne a hlavne pevne ako roládu. Potom krájame rezy asi 3 cm a kladieme na plech na papier na pečenie odkrojenou stranou, čiže vidíme zrolované cesto s plnkou. Takto sa nakrája asi 24 kúskov .Nakoniec potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 30 minút pri 180°C.
Ešte horúce vyberieme z plechu a dáme vychladnúť na mriežku. "Sladké ritky" si osie hniezda môžu ešte pocukrovať, no my - zdraví bezlepkáči už nie, my si už len pochutnávame na voňavých koláčikoch a hľadáme osy-čiže hrozienka.
Tak dobrú chuť! ...a uvarte si k tomu aj dobrý čaj, budete mať naozaj príjemný olovrant.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Všetky ingrediencie na plnku okrem masla spolu zmiešame.
Najprv si pripravíme kvások, zo 100ml vody, malej lyžičky cukru a droždia. Zmes trošku posypeme troškou múky.
Dokiaľ kvások vykysne, navážime si 300g múky a zmiešame zvyšný cukor a vodu, pridáme 1 vajce a kvások a rozpustené maslo.
Celú zmes miešame elektrickým mixérom približne 3 minúty tak, aby bolo hladké.
Cesto prikryjeme fóliou a necháme kysnúť asi 50 minút na teplom mieste.
Za to sa Vám odvďačí zdvojnásobením objemu.
Na pracovnej doske, ktorú pomúčime Bakery mixom si rozdelíme cesto na dve polovice a každú vyvaľkáme na obdĺžnik, asi 30x20cm.
Potrieme rozpusteným maslom a posypeme pripravenou sypkou plnkou.
Stočíme pekne a hlavne pevne ako roládu. Potom krájame rezy asi 3 cm a kladieme na plech na papier na pečenie odkrojenou stranou, čiže vidíme zrolované cesto s plnkou. Takto sa nakrája asi 24 kúskov .Nakoniec potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 30 minút pri 180°C.
Ešte horúce vyberieme z plechu a dáme vychladnúť na mriežku. "Sladké ritky" si osie hniezda môžu ešte pocukrovať, no my - zdraví bezlepkáči už nie, my si už len pochutnávame na voňavých koláčikoch a hľadáme osy-čiže hrozienka.
Tak dobrú chuť! ...a uvarte si k tomu aj dobrý čaj, budete mať naozaj príjemný olovrant.
Nechaj hodnotenie