Zľavový kód "bezlepkac10" na 10% zľavu pri nákupe nad 30€ uplatníte v košíku.

Bezlepkové crinkles alebo popraskance

bezlepkové crincles

AutorVeroničkaKategóriaKoláče a dezerty

Prinášame Vám chutný recept na bezlepkové crinkles. Je jedno, či ich voláte bezlepkové čokoládové crinkles alebo popraskance. Tento rok, bude tento jednoduchý recept určite hitom! 🙂

Počet porcií70

 ¾ hrnček oleja
 1 hrnček holandského kakaa
 1,50 hrnčeky trstinového cukru
 4 ks vajíčka
 2 ČL vanilkovej esencie
 ½ ČL soli
 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
 1 ¾ hrnčeky bezlepkovej hladkej múky (Schär Mix B)
 1 hrnček práškového cukru

1

Vo veľkej miske zmiešame olej, holandské kakao a trstinový cukor. Miešame, kým sa nám ingrediencie dobre prepoja. Postupne pridávame vajíčka, pekne po jednom a poriadne celú zmes vymiešame. Pridáme vanilkovú esenciu a premiešame. Následne pridáme soľ, prášok do pečiva a bezlepkovú múku a opäť premiešame. Cesto necháme odpočívať v chladničke 3-4 hodiny (ideálne cez noc).
Rúru si predhrejeme na 175° stupňov. Do misky si nasypeme práškový cukor. Vytvarujeme si guličky, ktoré poriadne obalíme v práškovom cukre a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Ideálne nie viac ako 8-12 guličiek na jeden plech.

Crinkles pečieme na 175° stupňoch približne 6-7 minút alebo až pokiaľ nie je povrch pekne upečený a vnútro stále vláčne. Následne ich necháme 2-3 minútky na plechu vychladnúť a preložíme ich do misky.

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

 ¾ hrnček oleja
 1 hrnček holandského kakaa
 1,50 hrnčeky trstinového cukru
 4 ks vajíčka
 2 ČL vanilkovej esencie
 ½ ČL soli
 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
 1 ¾ hrnčeky bezlepkovej hladkej múky (Schär Mix B)
 1 hrnček práškového cukru

Directions

1

Vo veľkej miske zmiešame olej, holandské kakao a trstinový cukor. Miešame, kým sa nám ingrediencie dobre prepoja. Postupne pridávame vajíčka, pekne po jednom a poriadne celú zmes vymiešame. Pridáme vanilkovú esenciu a premiešame. Následne pridáme soľ, prášok do pečiva a bezlepkovú múku a opäť premiešame. Cesto necháme odpočívať v chladničke 3-4 hodiny (ideálne cez noc).
Rúru si predhrejeme na 175° stupňov. Do misky si nasypeme práškový cukor. Vytvarujeme si guličky, ktoré poriadne obalíme v práškovom cukre a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Ideálne nie viac ako 8-12 guličiek na jeden plech.

Crinkles pečieme na 175° stupňoch približne 6-7 minút alebo až pokiaľ nie je povrch pekne upečený a vnútro stále vláčne. Následne ich necháme 2-3 minútky na plechu vychladnúť a preložíme ich do misky.

Bezlepkové crinkles alebo popraskance

[]