Bezlepkové crinkles alebo popraskance

bezlepkové crincles

AutorVeroničkaKategóriaKoláče a dezerty

Prinášame Vám chutný recept na bezlepkové crinkles. Je jedno, či ich voláte bezlepkové čokoládové crinkles alebo popraskance. Tento rok, bude tento jednoduchý recept určite hitom! 🙂

Počet porcií70 porcií

 ¾ hrnček oleja
 1 hrnček holandského kakaa
 1,50 hrnčeky trstinového cukru
 4 Ks vajíčka
 2 čl vanilkovej esencie
 ½ čl soli
 2 čl kypriaceho prášku do pečiva
 1 ¾ hrnčeky bezlepkovej hladkej múky (Schär Mix B)
 1 hrnček práškového cukru

1

Vo veľkej miske zmiešame olej, holandské kakao a trstinový cukor. Miešame, kým sa nám ingrediencie dobre prepoja. Postupne pridávame vajíčka, pekne po jednom a poriadne celú zmes vymiešame. Pridáme vanilkovú esenciu a premiešame. Následne pridáme soľ, prášok do pečiva a bezlepkovú múku a opäť premiešame.
Cesto necháme odpočívať v chladničke 3-4 hodiny (ideálne cez noc).

2

Rúru si predhrejeme na 175° stupňov. Do misky si nasypeme práškový cukor. Vytvarujeme si guličky, ktoré poriadne obalíme v práškovom cukre a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Ideálne nie viac ako 8-12 guličiek na jeden plech.

3

Crinkles pečieme na 175° stupňoch približne 6-7 minút alebo až pokiaľ nie je povrch pekne upečený a vnútro stále vláčne. Následne ich necháme 2-3 minútky na plechu vychladnúť a preložíme ich do misky.

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 ¾ hrnček oleja
 1 hrnček holandského kakaa
 1,50 hrnčeky trstinového cukru
 4 Ks vajíčka
 2 čl vanilkovej esencie
 ½ čl soli
 2 čl kypriaceho prášku do pečiva
 1 ¾ hrnčeky bezlepkovej hladkej múky (Schär Mix B)
 1 hrnček práškového cukru

Pokyny

1

Vo veľkej miske zmiešame olej, holandské kakao a trstinový cukor. Miešame, kým sa nám ingrediencie dobre prepoja. Postupne pridávame vajíčka, pekne po jednom a poriadne celú zmes vymiešame. Pridáme vanilkovú esenciu a premiešame. Následne pridáme soľ, prášok do pečiva a bezlepkovú múku a opäť premiešame.
Cesto necháme odpočívať v chladničke 3-4 hodiny (ideálne cez noc).

2

Rúru si predhrejeme na 175° stupňov. Do misky si nasypeme práškový cukor. Vytvarujeme si guličky, ktoré poriadne obalíme v práškovom cukre a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Ideálne nie viac ako 8-12 guličiek na jeden plech.

3

Crinkles pečieme na 175° stupňoch približne 6-7 minút alebo až pokiaľ nie je povrch pekne upečený a vnútro stále vláčne. Následne ich necháme 2-3 minútky na plechu vychladnúť a preložíme ich do misky.

Notes

Bezlepkové crinkles alebo popraskance

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]