Prinášame Vám chutný recept na bezlepkové crinkles. Je jedno, či ich voláte bezlepkové čokoládové crinkles alebo popraskance. Tento rok, bude tento jednoduchý recept určite hitom! 🙂
Vo veľkej miske zmiešame olej, holandské kakao a trstinový cukor. Miešame, kým sa nám ingrediencie dobre prepoja. Postupne pridávame vajíčka, pekne po jednom a poriadne celú zmes vymiešame. Pridáme vanilkovú esenciu a premiešame. Následne pridáme soľ, prášok do pečiva a bezlepkovú múku a opäť premiešame.
Cesto necháme odpočívať v chladničke 3-4 hodiny (ideálne cez noc).
Rúru si predhrejeme na 175° stupňov. Do misky si nasypeme práškový cukor. Vytvarujeme si guličky, ktoré poriadne obalíme v práškovom cukre a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Ideálne nie viac ako 8-12 guličiek na jeden plech.
Crinkles pečieme na 175° stupňoch približne 6-7 minút alebo až pokiaľ nie je povrch pekne upečený a vnútro stále vláčne. Následne ich necháme 2-3 minútky na plechu vychladnúť a preložíme ich do misky.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Vo veľkej miske zmiešame olej, holandské kakao a trstinový cukor. Miešame, kým sa nám ingrediencie dobre prepoja. Postupne pridávame vajíčka, pekne po jednom a poriadne celú zmes vymiešame. Pridáme vanilkovú esenciu a premiešame. Následne pridáme soľ, prášok do pečiva a bezlepkovú múku a opäť premiešame.
Cesto necháme odpočívať v chladničke 3-4 hodiny (ideálne cez noc).
Rúru si predhrejeme na 175° stupňov. Do misky si nasypeme práškový cukor. Vytvarujeme si guličky, ktoré poriadne obalíme v práškovom cukre a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Ideálne nie viac ako 8-12 guličiek na jeden plech.
Crinkles pečieme na 175° stupňoch približne 6-7 minút alebo až pokiaľ nie je povrch pekne upečený a vnútro stále vláčne. Následne ich necháme 2-3 minútky na plechu vychladnúť a preložíme ich do misky.
Super recept, dakujem velmi pekne, konecne recept, ktory je jasny a presny a aj vysledok je presne taky ako na obrazku:-)) Urcite si pozriem aj viacej receptov na vasej stranke.
Ďakujeme Jarka, veľmi sa tešíme, že sa Vám páčia naše recepty. 🙂
Najlepší recept..s cestom sa pracuje krásne..ďakujem
Ďakujeme Mirka! Tešíme sa, že sa Vám recept páčil! 🙂
Dobry, mozem sa opytat kolko sa berie jeden hrncek? Dakujem
Dobrý deň Sara,
my sme mali približne 250ml hrnček. 🙂