Náročnosť: nízka
Dĺžka prípravy: 60min
Išlove tortičky Ingrediencie:
- Bezlepková múka (najlepšie Jizerka) 200 g
- Práškový cukor 60 g
- Mleté vlašské orechy 30g
- Maslo 120 g
- Žĺtok 1ks
- Prášok do pečiva ½ balíčku
Kakao 1 polievková lyžica
Bezlepková teffová múka (250g) – Éden Prémium
3,19€ s DPHBanány v čokoláde (600g)
4,99€ s DPHMorbido a fette Bianco (165g) – Nutri Free
1,89€ s DPHKrém:
- Vajcia 2 ks
- Práškový cukor 7 polievkových lyžíc
- Kakao 2 polievkové lyžice
- Maslo 125 g
Poleva:
- Čokoláda na varenie 100 g
- Cera 70 g
- Mandle na ozdobenie
Postup:
Ingrediencie na cesto: múka, cukor, orechy, maslo a žĺtok ručne zamiesime do cesta. Cesto necháme vychladnúť v chladničke. Chladné cesto rozvaľkáme asi na 3 mm a vykrajujeme krúžky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme na 180 °C asi 10 min.
Pripravíme si krém: Do hrnca rozbijeme vajcia, pridáme cukor a kakao. Hrniec umiestnime do horúceho vodného kúpeľa. Za stáleho miešania vypracujeme metličkou hustejší krém a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a postupne zapracujeme krém.
Tortičky plníme vreckom alebo plniacou pištoľou krémom a zlepíme druhým kusom.
Hotové tortičky môžeme namočiť v rozpustenej čokoláde s Cerou a ozdobiť polkou mandle. Po vychladnutí podávame. Dobrú chuť!
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie