Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Išlove tortičky

Išlove tortičky

AutorAndrejKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťZačiatočník

Počet porcií1 porcia
Čas prípravy1 hod.Celkový čas1 hod.

Išlove tortičky Ingrediencie:
 200 g Bezlepková múka (najlepšie Jizerka)
 60 g Práškový cukor
 30 g Mleté vlašské orechy
 20 g Maslo
 1 pol hrnčeka Žĺtok
 ½ pol hrnčeka Prášok do pečiva
 1 pl Kakao
Krém:
 2 pol hrnčeka Vajcia
 7 pl Práškový cukor
 2 pl Kakao
 125 g Maslo
Poleva:
 100 g Čokoláda na varenie
 70 g Cera
 Mandle na ozdobenie

1

Ingrediencie na cesto: múka, cukor, orechy, maslo a žĺtok ručne zamiesime do cesta. Cesto necháme vychladnúť v chladničke.

2

Chladné cesto rozvaľkáme asi na 3 mm a vykrajujeme krúžky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme na 180 °C asi 10 min.

Príprava krému
3

Do hrnca rozbijeme vajcia, pridáme cukor a kakao. Hrniec umiestnime do horúceho vodného kúpeľa. Za stáleho miešania vypracujeme metličkou hustejší krém a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a postupne zapracujeme krém.

4

Tortičky plníme vreckom alebo plniacou pištoľou krémom a zlepíme druhým kusom.

5

Hotové tortičky môžeme namočiť v rozpustenej čokoláde s Cerou a ozdobiť marcipánom, orechom alebo polkou mandle. Po vychladnutí podávame. Dobrú chuť!

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

Išlove tortičky Ingrediencie:
 200 g Bezlepková múka (najlepšie Jizerka)
 60 g Práškový cukor
 30 g Mleté vlašské orechy
 20 g Maslo
 1 pol hrnčeka Žĺtok
 ½ pol hrnčeka Prášok do pečiva
 1 pl Kakao
Krém:
 2 pol hrnčeka Vajcia
 7 pl Práškový cukor
 2 pl Kakao
 125 g Maslo
Poleva:
 100 g Čokoláda na varenie
 70 g Cera
 Mandle na ozdobenie

Pokyny

1

Ingrediencie na cesto: múka, cukor, orechy, maslo a žĺtok ručne zamiesime do cesta. Cesto necháme vychladnúť v chladničke.

2

Chladné cesto rozvaľkáme asi na 3 mm a vykrajujeme krúžky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme na 180 °C asi 10 min.

Príprava krému
3

Do hrnca rozbijeme vajcia, pridáme cukor a kakao. Hrniec umiestnime do horúceho vodného kúpeľa. Za stáleho miešania vypracujeme metličkou hustejší krém a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a postupne zapracujeme krém.

4

Tortičky plníme vreckom alebo plniacou pištoľou krémom a zlepíme druhým kusom.

5

Hotové tortičky môžeme namočiť v rozpustenej čokoláde s Cerou a ozdobiť marcipánom, orechom alebo polkou mandle. Po vychladnutí podávame. Dobrú chuť!

Notes

Išlove tortičky

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]