Išlove tortičky

išlove tortičky

Náročnosť: nízka

Dĺžka prípravy: 60min


Išlove tortičky Ingrediencie:

  • Bezlepková múka (najlepšie Jizerka) 200 g
  • Práškový cukor 60 g
  • Mleté vlašské orechy 30g
  • Maslo 120 g
  • Žĺtok 1ks
  • Prášok do pečiva ½ balíčku

Kakao 1 polievková lyžica

Krém:

  • Vajcia 2 ks
  • Práškový cukor 7 polievkových lyžíc
  • Kakao 2 polievkové lyžice
  • Maslo 125 g

Poleva:

  • Čokoláda na varenie 100 g
  • Cera 70 g
  • Mandle na ozdobenie

Postup:

Ingrediencie na cesto: múka, cukor, orechy, maslo a žĺtok ručne zamiesime do cesta. Cesto necháme vychladnúť v chladničke. Chladné cesto rozvaľkáme asi na 3 mm a vykrajujeme krúžky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme na 180 °C asi 10 min.

Pripravíme si krém: Do hrnca rozbijeme vajcia, pridáme cukor a kakao. Hrniec umiestnime do horúceho vodného kúpeľa. Za stáleho miešania vypracujeme metličkou hustejší krém a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a postupne zapracujeme krém.

Tortičky plníme vreckom alebo plniacou pištoľou krémom a zlepíme druhým kusom.

Hotové tortičky môžeme namočiť v rozpustenej čokoláde s Cerou a ozdobiť polkou mandle. Po vychladnutí podávame. Dobrú chuť!


Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

[]