Náročnosť: nízka
Dĺžka prípravy: 80min
Aj túto Veľkú noc sme piekli bezlepkového veľkonočného barančeka. Recept sme si požičali priamo zo stránky výrobcu múky, ktorú sme použili aj v recepte.
Čo budeme potrebovať?
4 ks vajcia 🥚🥚🥚🥚
230 g práškový cukor 🧂
230 g Cake mix Liana 🍰
100 ml voda 💦
100 ml olej
PENNE z hnedej ryže
3,69€ s DPHSušienky s brusnicami – 50g – Free Village
1,69€ s DPHCapeli d Angelo – bezlepkové rezance (250g) – Schär
Original price was: 2,59€.2,29€Current price is: 2,29€. s DPHLasagne
4,19€ s DPHPostup:
1. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.
2. Postupne pomaly prilievame olej a neskôr vodu a ešte šľaháme cca 10 minút.
3. Už len ručne varechou vmiešame zmes Cake mix.
4. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov.
5. Formu na barančeka vymažeme maslom, vysypeme bezlepkovou zmesou Cake mix a vylejeme vyšľahané cesto.
6. Zakryjeme vrchným dielom formy, uložíme na plech a dáme piecť na 170°C 60 minút.
7. Vrchný diel odoberieme a barančeka necháme vo forme dobre vychladnúť.
8. Po vychladnutí ho vyberieme z formy, posypeme práškovým cukrom alebo ho môžeme vyzdobiť aj inak napríklad bielkovou polevou prípadne obliať čokoládou.
Pri postupe sme dodržali presný čas z receptu a prekvapilo nás, že cesto išlo veľmi dobre vymiešať, netvorili sa hrudky ani sa nelepilo na steny nádoby. Dať sneh do cesta bola hračka, vôbec ho tá hmota neubila, ostalo krásne objemné cesto.
Pecenie 👌 👍
Mäkký šťavnatý bol ešte aj na 5 deň, keď sme sa k nemu po sviatkoch dostali…
No a zo zvyšného cesta sme spravili ešte muffiny s čokoládou.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie