Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Bezlepkové oblátky – vianočné

vianočné bezlepkové oblátky

AutorAndrejKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťNízka

Výborný recept na bezlepkové oblátky, oblátky vydržia chrumkavé po celý čas, u nás až do Troch kráľov, (ale to sme ich museli schovávať). 🙂

Ak sa Vám však piecť nechce, bezlepkové vianočné oblátky nájdete aj na našom e-shope.

Počet porcií1
Čas prípravy5 minČas varenia30 minCelkový čas35 min

 150 g zemiakového a kukuričného škrobu (1:1)
 50 g bezlepkovej múky
 100 g pohánkovej múky
 30 ml oleja
 60 g práškového cukru
 1 ks vanilkový cukor
 2 PL rumu
 1 ks žĺtka
 400 ml vody
 1 ČL škorice (ak chcete mať oblátky s príchuťou)

1

Cesto spravíme rozmixovaním surovín a necháme odstáť aspoň hodinu.

2

Vždy pred nabratím ďalšej dávky na oblátku cesto dobre premiešame. Cesto by malo mať izbovú teplotu. Pri pečení nádherná vôňa v celom byte.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

 150 g zemiakového a kukuričného škrobu (1:1)
 50 g bezlepkovej múky
 100 g pohánkovej múky
 30 ml oleja
 60 g práškového cukru
 1 ks vanilkový cukor
 2 PL rumu
 1 ks žĺtka
 400 ml vody
 1 ČL škorice (ak chcete mať oblátky s príchuťou)

Directions

1

Cesto spravíme rozmixovaním surovín a necháme odstáť aspoň hodinu.

2

Vždy pred nabratím ďalšej dávky na oblátku cesto dobre premiešame. Cesto by malo mať izbovú teplotu. Pri pečení nádherná vôňa v celom byte.

Bezlepkové oblátky – vianočné

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]