Každému sa už určite stalo, že sa doma "objavili" už dosť prezreté banány a nikto ich už nechcel zjesť:)
Určite takéto banány nevyhadzujte a pripravte si chutný banánový chlebík, recept je jednoduchý a zvládnete ho prípadne aj s Vašimi malými pomocníkmi. Pre ešte lepšiu chuť sme použili kokosovú múku, ktorá je prirodzene bezlepková, takže sa nie je čoho báť.
Rúru si predhrejeme na 170°C a chlebíkovú formu si vystelieme papierom na pečenie. Odporúčam papier na pečenie pred vysypaním formy múkou, nakoľko kokosová múka má tendenciu prichytávať sa.
Vo veľkej miske si vidličkou rozpučíme banány, pridáme kokosovú múku, vajíčka, soľ, jedlú sódu, kypriaci prášok, cukor, vanilkovú esenciu, škoricu a poriadne premiešame. Zmes môžeme vymixovať aj ponorným mixérom do hladka alebo len metličkou premiešať.
Cesto vylejeme do formy na chlebík a pečieme 45 minút.
Pred podávaním necháme úplne vychladnúť.
Banánový chlebík je dosť vláčny, a preto ho radšej uchovávajte v chladničke, v uzavretej dóze. Takto správne skladovaný chlebík Vám vydrží aj týždeň, my sme si však istí, že ho zjete skôr:)
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingredients
Directions
Rúru si predhrejeme na 170°C a chlebíkovú formu si vystelieme papierom na pečenie. Odporúčam papier na pečenie pred vysypaním formy múkou, nakoľko kokosová múka má tendenciu prichytávať sa.
Vo veľkej miske si vidličkou rozpučíme banány, pridáme kokosovú múku, vajíčka, soľ, jedlú sódu, kypriaci prášok, cukor, vanilkovú esenciu, škoricu a poriadne premiešame. Zmes môžeme vymixovať aj ponorným mixérom do hladka alebo len metličkou premiešať.
Cesto vylejeme do formy na chlebík a pečieme 45 minút.
Pred podávaním necháme úplne vychladnúť.
Nechaj hodnotenie