Hlásime sa k milovníkom víkendových lievancov! Preto sme si pre Vás pripravili recept na rýchle, chutné a nadýchané bezlepkové americké lievance, ktoré si zamilujete po prvom hryze.
Úžasne na nich je nekonečné množstvo rozličných toppingov, ktorými lievance ozdobíte a doladíte chute. My sme si tentokrát vyskúšali klasickú kombináciu masla poliateho javorovým sirupom a medom.
Do misy preosejeme všetky sypké ingrediencie (múky, kypriaci prášok, kryštálový cukor a soľ).
V ďalšej mise zmiešame vajcia, pridáme rastlinné mlieko, olej a vanilkový extrakt.
Do misy s tekutými ingredienciami prisypeme sypkú zmes a miešame, kým nebude mať cesto hustejšiu konzistenciu bez hrudiek. Takto vymiešané cesto necháme odpočívať 15 minút.
Rozohrejeme nepriľnavú panvicu a naberačkou nanesieme rovnomernú vrstvu cesta.
(Tip: Ak chcete dosiahnúť rovnomerne prepečené strany lievancov, odporúčame piecť bez oleja na rozohriatej nepriľnavej panvici)
Lievance pečieme 1,5 minúty na každej strane.
Hotové lievance môžete podávať s maslom v kombinácii s javorovým sirupom, medom alebo akoukoľvej polevou podľa vlastnej chuti.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Do misy preosejeme všetky sypké ingrediencie (múky, kypriaci prášok, kryštálový cukor a soľ).
V ďalšej mise zmiešame vajcia, pridáme rastlinné mlieko, olej a vanilkový extrakt.
Do misy s tekutými ingredienciami prisypeme sypkú zmes a miešame, kým nebude mať cesto hustejšiu konzistenciu bez hrudiek. Takto vymiešané cesto necháme odpočívať 15 minút.
Rozohrejeme nepriľnavú panvicu a naberačkou nanesieme rovnomernú vrstvu cesta.
(Tip: Ak chcete dosiahnúť rovnomerne prepečené strany lievancov, odporúčame piecť bez oleja na rozohriatej nepriľnavej panvici)
Lievance pečieme 1,5 minúty na každej strane.
Hotové lievance môžete podávať s maslom v kombinácii s javorovým sirupom, medom alebo akoukoľvej polevou podľa vlastnej chuti.
Nechaj hodnotenie