Doba prípravy: 80min
Náročnosť: nízka
Suroviny:
- 250g maslo
- 400g múky Mix B (Schär)
- 200g jemný tvaroh
Plnka:
Pain Brioché – (370g) – Schär
4,19€ s DPHMix C Patisserie – múčna zmes (1kg) – Schär
5,29€ s DPHKakaové sušienky s kokosom 120g – Free Village
2,69€ s DPH- Lekvár na plnenie
Iné:
- Vajce na potretie
- Plech
- Papier na pečenie
- Práškový cukor na posýpanie
Postup prípravy bezlepkových sladkých fornettov:
Maslo, múku a jemný tvaroh spolu zmiešame.
Položíme si na pomúčenú dosku a vyvaľkáme pásiky asi 3 mm tenké. Tie si narežeme na približne rovnaké štvorce, ktoré plníme lekvárom. Spojíme a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potierame rozšľahaným vajíčkom.
Môžeme si urobiť pásiky, ktoré neplníme, iba zrolujeme.
Pečieme pri teplote 200°C asi 10 min. Potom znížim teplotu na 180°C a pečiem asi 20 min., bez zápary. Ešte teplé posypem práškovým cukrom.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie