Sladké fornetti

bezlepkové sladké fornetti

Doba prípravy: 80min

Náročnosť: nízka


Suroviny:

Plnka:

Ciabatta Rustica (4x50g) – Schär

Pôvodná cena bola: 3,99€.Aktuálna cena je: 1,49€. s DPH

Mušličky – bezlepkové cestoviny (200g) – Cornito

Pôvodná cena bola: 1,69€.Aktuálna cena je: 1,39€. s DPH

Medové sušienky (150g) – Barbara

Pôvodná cena bola: 3,79€.Aktuálna cena je: 3,19€. s DPH

Bezlepkový chlieb – Pan Rustico – (250g) – Schär

Pôvodná cena bola: 2,49€.Aktuálna cena je: 0,99€. s DPH
  • Lekvár na plnenie

Iné:

  • Vajce na potretie
  • Plech
  • Papier na pečenie
  • Práškový cukor na posýpanie

Postup prípravy bezlepkových sladkých fornettov:

Maslo, múku a jemný tvaroh spolu zmiešame.

Položíme si na pomúčenú dosku a vyvaľkáme pásiky asi 3 mm tenké. Tie si narežeme na približne rovnaké štvorce, ktoré plníme lekvárom. Spojíme a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potierame rozšľahaným vajíčkom.

Môžeme si urobiť pásiky, ktoré neplníme, iba zrolujeme.

Pečieme pri teplote 200°C asi 10 min. Potom znížim teplotu na 180°C a pečiem asi 20 min., bez zápary. Ešte teplé posypem práškovým cukrom.


Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.


Čo o nás hovoria zákazníci?

[]