Doba prípravy: 80min
Náročnosť: nízka
Suroviny:
- 250g maslo
- 400g múky Mix B (Schär)
- 200g jemný tvaroh
Plnka:
Grissini – bezlepkové tyčinky (150g) – Schär
3,99€ s DPHFusilli (250g) – Schär
2,19€ s DPHArašidová tyčinka (30g) – Low Fod Map
0,99€ s DPHCantucci – mandľové sušienky (240g) – Nutri Free
4,09€ s DPH- Lekvár na plnenie
Iné:
- Vajce na potretie
- Plech
- Papier na pečenie
- Práškový cukor na posýpanie
Postup prípravy bezlepkových sladkých fornettov:
Maslo, múku a jemný tvaroh spolu zmiešame.
Položíme si na pomúčenú dosku a vyvaľkáme pásiky asi 3 mm tenké. Tie si narežeme na približne rovnaké štvorce, ktoré plníme lekvárom. Spojíme a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potierame rozšľahaným vajíčkom.
Môžeme si urobiť pásiky, ktoré neplníme, iba zrolujeme.
Pečieme pri teplote 200°C 10 min. Potom znížim teplotu na 180°C a pečiem asi 20 min., bez zápary. Ešte teplé posypem práškovým cukrom.
Nechaj hodnotenie