Využite 10% zľavu na nákup v minimálnej hodnote 30€ so zľavovým kódom "bezlepkac10".

Vegánske bounty tyčinky

AutorVeroničkaKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťNízka

Kokos a kokosová múka je jednou z našich obľúbených ingrediencií pri tvorbe receptov. Na našom blogu nájdete niekoľko receptov, kde sme využili práve kokos. Tentokrát sme skúsili pripraviť recept na domáce kokosové tyčinky, ktoré na nerozoznanie pripomínajú Bounty tyčinky.

Recept je jednoduchý a hlavne sme v ňou použili len bežne dostupné ingrediencie. Vďaka použitiu kokosového krému je zároveň aj prirodzene bezlaktózový, takže si pochutnajú nie len bezlepkáči, ale aj bezmliečny 🙂

V našom okolí každý, kto ochutnal sa doslova zalizoval, takže tento recept odporúčame všetkými desiatimi! 

Tyčinky Vám v chladničke, prípadne v mrazničke vydržia aj 3 týždne, teda...za predpokladu, že ich dovtedy nezjete:)
Odporúčeme ich akurát pred podávaním na 5 minút vytiahnuť von, aby boli také akurát.

Počet porcií30
Čas prípravy15 minČas varenia30 minCelkový čas45 min

 2,50 hrnčeky strúhaného kokosu
 3 PL tekutého sladidla (javorový sirup/agáve/med)
 ½ hrnček kokosového krému
 2 PL kokosového oleja
 čokoláda na obaľovanie

1

Všetky ingrediencie, okrem čokolády, dáme do veľkej misy a dobre premiešame.
Čo sa týka kokosového krému, tak odporúčame kokosové mlieko v plechovke značky Pilos (Lidl), do našich tyčiniek použijeme len tuhú časť tohto mlieka, preto odporúčame mlieko nepremiešavať.

2

Celú zmes dáme do misky alebo na plech vystlaný potravinovou fóliou, zmes však dáme len do výšky v akej chceme mať tyčinky. My sme použili dve menšie dózy (z kapacitných dôvodov mrazničky 😛 ) a dáme aspoň na 20 minút do mrazničky.
S tuhou zmesou sa nám bude pracovať lepšie a nebude sa nám v čokoláde mrviť.

3

Stuhnutú zmes nakrájame nožom na obdĺžniky rozmerov podľa toho, aké veľké tyčinky chceme. My sme krájali na menšie kúsky, také na maximálne na 2 hryzy 🙂

4

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a jednotlivé kúsky v nej poriadne poomáčame a necháme vychladnúť.

5

Pred servírovaním odporúčame na 5 minút vytiahnuť z chladničky, aby neboli príliš tuhé.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

 2,50 hrnčeky strúhaného kokosu
 3 PL tekutého sladidla (javorový sirup/agáve/med)
 ½ hrnček kokosového krému
 2 PL kokosového oleja
 čokoláda na obaľovanie

Directions

1

Všetky ingrediencie, okrem čokolády, dáme do veľkej misy a dobre premiešame.
Čo sa týka kokosového krému, tak odporúčame kokosové mlieko v plechovke značky Pilos (Lidl), do našich tyčiniek použijeme len tuhú časť tohto mlieka, preto odporúčame mlieko nepremiešavať.

2

Celú zmes dáme do misky alebo na plech vystlaný potravinovou fóliou, zmes však dáme len do výšky v akej chceme mať tyčinky. My sme použili dve menšie dózy (z kapacitných dôvodov mrazničky 😛 ) a dáme aspoň na 20 minút do mrazničky.
S tuhou zmesou sa nám bude pracovať lepšie a nebude sa nám v čokoláde mrviť.

3

Stuhnutú zmes nakrájame nožom na obdĺžniky rozmerov podľa toho, aké veľké tyčinky chceme. My sme krájali na menšie kúsky, také na maximálne na 2 hryzy 🙂

4

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a jednotlivé kúsky v nej poriadne poomáčame a necháme vychladnúť.

5

Pred servírovaním odporúčame na 5 minút vytiahnuť z chladničky, aby neboli príliš tuhé.

Vegánske bounty tyčinky

[]