Náročnosť: nízka
Dĺžka prípravy: 80min
Recept na orechové úliky je vyhľadávaný v období pre Vianocami. Nie je sa čomu diviť ide o tradičný koláč, ktorý sa počas tohto obdobia nachádza na vianočných stoloch. Orechové včelie úliky sú veľmi obľúbené. Tento recept na úliky je samozrejme aj bezlepkový. Veľká úprava nutná nie je, stačí použiť bezlepkové piškóty.
Ingrediencie na úliky:
Polomáčané vanilkové sušienky (150g) – Barbara
3,89€ s DPHUniversal (Mix it) (1kg) – Schär
5,19€ s DPHBezlepkový chlieb – Pan Rustico – (250g) – Schär
2,49€ s DPHCesto:
- Mleté vlašské orechy 250 g
- Práškový cukor 250 g
- Vajce 1 ks
- Bezlepkové piškóty
- Krém:
- Vajcia 2 ks
- Práškový cukor – 7 polievkových lyžíc
- Kakao – 2 polievkové lyžice
- Maslo 125 g
Poleva:
- Čokoláda na varenie 100 g
- Cera 70 g
- Nasekané nesolené pistácie na ozdobenie
Čas prípravy: 1 hodina 20 min.
Postup:
Orechy, cukor a vajce zapracujeme na cesto a naplníme ním formičky na úliky. V strede urobíme opačnou stranou varechy dierku na krém.
Pripravíme si krém: Do misky rozbijeme vajcia, pridáme cukor a kakao. Misku umiestnime do horúceho vodného kúpeľa. Za stáleho miešania vypracujeme metličkou hustejší krém a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a postupne zapracujeme krém.
Plníme úliky a na vrch pritlačíme bezlepkovú piškótu. Hotové úliky obalíme v rozpustenej čokoláde s Cerou a môžeme ešte dozdobiť nasekanými pistáciami.
Necháme stuhnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie