Poznáte to, zrazu sa v chladničke objaví kopa mrkvy a vy neviete čo s ňou (:
Túto vegánsku mrkvovú polievku alebo krém budete mať hotovú do pol hodinky, takže nebudete dlho o hlade.
My sme si ju pripravili vo vegánskej verzii z dôvodou laktózovej intolerancie, ale samozrejme je možné v nej použiť aj bezlaktózovú alebo klasickú smotanu na varenie.
Mrkvu a zemiaky si očistíme a nakrájame, všetko vložíme do hrnca a zalejeme presne po úroveň vodou. Osolíme, pridáme čierne korenie a trochu muškátového orieška a varíme do mäkka.
Keď máme mrkvu a zemiaky uvarené, tak všetko rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.
Primiešame sójovú smotanu na varenie a krém privedieme do varu.
Na záver dosolíme, prípadne dochutíme čiernym korením.
Pokiaľ sa Vám polievka zdá byť hustá, jednoducho ju zriedite vodou.
Mrkvu si očistíme a škrabkou na zeleninu robíme tenké dlhé pásiky dookola celej mrkvy.
Na panvici si zohrejeme slnečnicový alebo repkový olej a naše mrkvové rezance si opečieme, prípadne môžeme aj trochu posoliť.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Mrkvu a zemiaky si očistíme a nakrájame, všetko vložíme do hrnca a zalejeme presne po úroveň vodou. Osolíme, pridáme čierne korenie a trochu muškátového orieška a varíme do mäkka.
Keď máme mrkvu a zemiaky uvarené, tak všetko rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.
Primiešame sójovú smotanu na varenie a krém privedieme do varu.
Na záver dosolíme, prípadne dochutíme čiernym korením.
Pokiaľ sa Vám polievka zdá byť hustá, jednoducho ju zriedite vodou.
Mrkvu si očistíme a škrabkou na zeleninu robíme tenké dlhé pásiky dookola celej mrkvy.
Na panvici si zohrejeme slnečnicový alebo repkový olej a naše mrkvové rezance si opečieme, prípadne môžeme aj trochu posoliť.
Nechaj hodnotenie