Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Mrkvový krém

mrkvovy_krem

AutorVeroničkaKategóriaPolievkyNáročnosťZačiatočník

Poznáte to, zrazu sa v chladničke objaví kopa mrkvy a vy neviete čo s ňou (:

Túto vegánsku mrkvovú polievku alebo krém budete mať hotovú do pol hodinky, takže nebudete dlho o hlade.

My sme si ju pripravili vo vegánskej verzii z dôvodou laktózovej intolerancie, ale samozrejme je možné v nej použiť aj bezlaktózovú alebo klasickú smotanu na varenie.

Počet porcií5 porcií
Čas prípravy10 min.Čas varenia20 min.Celkový čas30 min.

 500 g mrkvy
 3 pol hrnčeka zemiakov
 1 pol hrnčeka sójovej smotany na varenie (zn. Alpro)
 mletý muškátový orech
 soľ
 mleté čierne korenie
Mrkvové rezance
 2 pol hrnčeka mrkvy na opečenie
 2 pl slnečničový/repkový olej

1

Mrkvu a zemiaky si očistíme a nakrájame, všetko vložíme do hrnca a zalejeme presne po úroveň vodou. Osolíme, pridáme čierne korenie a trochu muškátového orieška a varíme do mäkka.

2

Keď máme mrkvu a zemiaky uvarené, tak všetko rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.

3

Primiešame sójovú smotanu na varenie a krém privedieme do varu.

4

Na záver dosolíme, prípadne dochutíme čiernym korením.

5

Pokiaľ sa Vám polievka zdá byť hustá, jednoducho ju zriedite vodou.

Mrkvové rezance
6

Mrkvu si očistíme a škrabkou na zeleninu robíme tenké dlhé pásiky dookola celej mrkvy.

7

Na panvici si zohrejeme slnečnicový alebo repkový olej a naše mrkvové rezance si opečieme, prípadne môžeme aj trochu posoliť.

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 500 g mrkvy
 3 pol hrnčeka zemiakov
 1 pol hrnčeka sójovej smotany na varenie (zn. Alpro)
 mletý muškátový orech
 soľ
 mleté čierne korenie
Mrkvové rezance
 2 pol hrnčeka mrkvy na opečenie
 2 pl slnečničový/repkový olej

Pokyny

1

Mrkvu a zemiaky si očistíme a nakrájame, všetko vložíme do hrnca a zalejeme presne po úroveň vodou. Osolíme, pridáme čierne korenie a trochu muškátového orieška a varíme do mäkka.

2

Keď máme mrkvu a zemiaky uvarené, tak všetko rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.

3

Primiešame sójovú smotanu na varenie a krém privedieme do varu.

4

Na záver dosolíme, prípadne dochutíme čiernym korením.

5

Pokiaľ sa Vám polievka zdá byť hustá, jednoducho ju zriedite vodou.

Mrkvové rezance
6

Mrkvu si očistíme a škrabkou na zeleninu robíme tenké dlhé pásiky dookola celej mrkvy.

7

Na panvici si zohrejeme slnečnicový alebo repkový olej a naše mrkvové rezance si opečieme, prípadne môžeme aj trochu posoliť.

Notes

Mrkvový krém

Čo o nás hovoria zákazníci?

[]