Využite 10% zľavu na nákup v minimálnej hodnote 30€ so zľavovým kódom "bezlepkac10". (Neplatí na produkty Cornito.)

Mrkvový krém

mrkvovy_krem

AutorVeroničkaKategóriaPolievkyNáročnosťNízka

Poznáte to, zrazu sa v chladničke objaví kopa mrkvy a vy neviete čo s ňou (:

Túto vegánsku mrkvovú polievku alebo krém budete mať hotovú do pol hodinky, takže nebudete dlho o hlade.

My sme si ju pripravili vo vegánskej verzii z dôvodou laktózovej intolerancie, ale samozrejme je možné v nej použiť aj bezlaktózovú alebo klasickú smotanu na varenie.

Počet porcií5
Čas prípravy10 minČas varenia20 minCelkový čas30 min

 500 g mrkvy
 3 ks zemiakov
 1 ks sójovej smotany na varenie (zn. Alpro)
 mletý muškátový orech
 soľ
 mleté čierne korenie
Mrkvové rezance
 2 ks mrkvy na opečenie
 2 PL slnečničový/repkový olej

1

Mrkvu a zemiaky si očistíme a nakrájame, všetko vložíme do hrnca a zalejeme presne po úroveň vodou. Osolíme, pridáme čierne korenie a trochu muškátového orieška a varíme do mäkka.

2

Keď máme mrkvu a zemiaky uvarené, tak všetko rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.

3

Primiešame sójovú smotanu na varenie a krém privedieme do varu.

4

Na záver dosolíme, prípadne dochutíme čiernym korením.

5

Pokiaľ sa Vám polievka zdá byť hustá, jednoducho ju zriedite vodou.

Mrkvové rezance
6

Mrkvu si očistíme a škrabkou na zeleninu robíme tenké dlhé pásiky dookola celej mrkvy.

7

Na panvici si zohrejeme slnečnicový alebo repkový olej a naše mrkvové rezance si opečieme, prípadne môžeme aj trochu posoliť.

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

 500 g mrkvy
 3 ks zemiakov
 1 ks sójovej smotany na varenie (zn. Alpro)
 mletý muškátový orech
 soľ
 mleté čierne korenie
Mrkvové rezance
 2 ks mrkvy na opečenie
 2 PL slnečničový/repkový olej

Directions

1

Mrkvu a zemiaky si očistíme a nakrájame, všetko vložíme do hrnca a zalejeme presne po úroveň vodou. Osolíme, pridáme čierne korenie a trochu muškátového orieška a varíme do mäkka.

2

Keď máme mrkvu a zemiaky uvarené, tak všetko rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.

3

Primiešame sójovú smotanu na varenie a krém privedieme do varu.

4

Na záver dosolíme, prípadne dochutíme čiernym korením.

5

Pokiaľ sa Vám polievka zdá byť hustá, jednoducho ju zriedite vodou.

Mrkvové rezance
6

Mrkvu si očistíme a škrabkou na zeleninu robíme tenké dlhé pásiky dookola celej mrkvy.

7

Na panvici si zohrejeme slnečnicový alebo repkový olej a naše mrkvové rezance si opečieme, prípadne môžeme aj trochu posoliť.

Mrkvový krém

[]