Vymiešajte mierne zmäknuté maslo spolu s cukrom, štipkou soli a múkou. Pridajte mak a vajcia, dobre premiešajte, kým sa všetky ingrediencie spoja a vznikne hladké cesto. Cesto zabaľte do fólie a odložte do chladničky na niekoľko hodín, ideálne do druhého dňa.
Cesto vyvaľkajte na hrúbku cca 3-4 mm. Môžete si podsypávať trochou múky, keby sa lepilo. Formičkou vykrajuje jednotlivé tvary tak, aby ste mali vždy spodok aj vrch lineckého pečiva.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov - 8 minút.
Po vychladnutí naplníme linecké koláčiky džemom a posypeme práškovým cukrom.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Vymiešajte mierne zmäknuté maslo spolu s cukrom, štipkou soli a múkou. Pridajte mak a vajcia, dobre premiešajte, kým sa všetky ingrediencie spoja a vznikne hladké cesto. Cesto zabaľte do fólie a odložte do chladničky na niekoľko hodín, ideálne do druhého dňa.
Cesto vyvaľkajte na hrúbku cca 3-4 mm. Môžete si podsypávať trochou múky, keby sa lepilo. Formičkou vykrajuje jednotlivé tvary tak, aby ste mali vždy spodok aj vrch lineckého pečiva.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov - 8 minút.
Po vychladnutí naplníme linecké koláčiky džemom a posypeme práškovým cukrom.
Nechaj hodnotenie