POŠTOVNÉ ZDARMA pri nákupe nad 50€.

Linecké sacher koláčiky

Linecke bezlepkové Sacher koláčiky

AutorAndrejKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťNízka

Linecké koláčiky sú klasika , ktorá k Vianociam patrí. Ak by ste však chceli trochu zmodernizovať tradíciu, ponúkam vám obmenu - úžasná kombinácia čokolády s chuťou marhúl. Ak máte radi sacher tortu, vyskúšajte - neoľutujete.

Počet porcií1

Cesto
 230 g bezlepkovej múky (my sme použili kombináciu Jízerky s 1/3 mandľovej múky pre jemne orieškovú chuť, ak máte radi chuť pohánky, do receptu sa hodí aj pohánková múka)
 70 g práškového cukru
 100 g masla / rastlinného tuku
 1 ks vajce
 2 PL kakaa
 2 PL rumu
Na lepenie
 marhuľový džem
 čokoláda

1

Všetky suroviny zmiešajte na hladké kompaktné cesto, nechajte odstáť v chlade minimálne 30 min., môžete aj cez noc.

2

Cesto vyvaľkajte na cca 3-4 mm, vykrajujte tvary a upečte pri teplote 170 stupňov 8-10 min.

3

Nakoniec spojte marhuľovým lekvárom a namočte do čokolády.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

Cesto
 230 g bezlepkovej múky (my sme použili kombináciu Jízerky s 1/3 mandľovej múky pre jemne orieškovú chuť, ak máte radi chuť pohánky, do receptu sa hodí aj pohánková múka)
 70 g práškového cukru
 100 g masla / rastlinného tuku
 1 ks vajce
 2 PL kakaa
 2 PL rumu
Na lepenie
 marhuľový džem
 čokoláda

Directions

1

Všetky suroviny zmiešajte na hladké kompaktné cesto, nechajte odstáť v chlade minimálne 30 min., môžete aj cez noc.

2

Cesto vyvaľkajte na cca 3-4 mm, vykrajujte tvary a upečte pri teplote 170 stupňov 8-10 min.

3

Nakoniec spojte marhuľovým lekvárom a namočte do čokolády.

Linecké sacher koláčiky

[]