Využite 10% zľavu na nákup v minimálnej hodnote 30€ so zľavovým kódom "bezlepkac10". (Neplatí na produkty Cornito.)

Domáca bezlepková granola

AutorVeroničkaKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťNízka

Dobrá, či už lepková alebo bezlepková granola vie v obchodoch stáť naozaj dosť peňazí. 

Preto sme sa rozhodli, že prídeme s receptom na domácu bezlepkovú granolu, ktorý Vás nezruinuje a navyše si ju viete pripraviť presne podľa svojej chuti. Základom sú bezlepkové ovsené vločky, olej a med, všetko ostatné je už len na Vašej fantázii 🙂

A ešte jedna dôležitá informácia na záver, granolu uskladnite v uzatvárateľnej nádobe až po jej úplnom vychladnutí, takto pripravená granola Vám vydrží približne mesiac.

Granolu si môžete zaliať napríklad aj našim domácim kokosovým mliekom,  prípade pridať do Vášho obľúbeného jogurtu. Chutné a výživné raňajky alebo desiata sú na svete!

Počet porcií1
Čas prípravy5 minČas varenia25 minCelkový čas30 min

 ½ hrnček kokosového alebo olivového oleja
 ½ hrnček medu alebo javorového sirupu, prípadne agáve
 ½ ČL mletej škorice
 ½ ČL soli
 3 hrnčeky bezlepkových ovsených vločiek
 1 hrnček orechov
 1 hrnček sušené hrozienka alebo iné sušené ovocie

1

V miske si zmiešame olej s medom, soľou a mletou škoricou. My sme použili olivový olej a keďže med bol už trochu scukornatený, tak sme si ho zohriali, aby bol tekutejší. Všetko spolu dobre premiešame.

2

Do olejovo-medovej zmesi pridáme ovsené vločky a opäť poriadne premiešame, aby sa nám krásne obalili.

3

Celú túto zmes rovnomerne vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 150°C približne 20-25 minút.
V polovici pečenia zmes premiešame.

Granola bude upečená, keď bude krásne zlatistá.

Nemusíte sa báť, že nie je hneď chrumkavá ako ju vytiahnete z rúry, tento proces pokračuje ďalej, keď bude chladnúť.

4

Orechy sme si rozsekali na menšie kúsky, ale pokiaľ máte radi celé orechy, kľudne ich použite. My sme použili zmes orieškov (pistácie, vlašské orechy, para orechy, kešu a lieskové oriešky).

Orechy a sušené hrozienka sme zamiešali až do upečenej a vychladnutej granoly.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

 ½ hrnček kokosového alebo olivového oleja
 ½ hrnček medu alebo javorového sirupu, prípadne agáve
 ½ ČL mletej škorice
 ½ ČL soli
 3 hrnčeky bezlepkových ovsených vločiek
 1 hrnček orechov
 1 hrnček sušené hrozienka alebo iné sušené ovocie

Directions

1

V miske si zmiešame olej s medom, soľou a mletou škoricou. My sme použili olivový olej a keďže med bol už trochu scukornatený, tak sme si ho zohriali, aby bol tekutejší. Všetko spolu dobre premiešame.

2

Do olejovo-medovej zmesi pridáme ovsené vločky a opäť poriadne premiešame, aby sa nám krásne obalili.

3

Celú túto zmes rovnomerne vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 150°C približne 20-25 minút.
V polovici pečenia zmes premiešame.

Granola bude upečená, keď bude krásne zlatistá.

Nemusíte sa báť, že nie je hneď chrumkavá ako ju vytiahnete z rúry, tento proces pokračuje ďalej, keď bude chladnúť.

4

Orechy sme si rozsekali na menšie kúsky, ale pokiaľ máte radi celé orechy, kľudne ich použite. My sme použili zmes orieškov (pistácie, vlašské orechy, para orechy, kešu a lieskové oriešky).

Orechy a sušené hrozienka sme zamiešali až do upečenej a vychladnutej granoly.

Domáca bezlepková granola

[]