Cviklová nátierka (vegánska)

cviklová nátierka bezlepková recept

AutorJessicaKategóriaPredjedlá a nátierkyNáročnosťZačiatočník

Počet porcií20 porcií
Čas prípravy10 min.Čas varenia1 hod.Celkový čas1 hod. 10 min.

 2 cvikly
 1 zemiak
 50 g vegánskeho masla
 1 čl soli
 1 pl olivového oleja
 1 čl oregana

1

Vegánske maslo necháme zmäknúť na izbovú teplotu.

2

Neošúpané cvikly varíme vo vode približne 1 hodinu alebo do zmäknutia. Následne ošúpeme ešte vlažné.

3

Zemiak ošúpeme a uvaríme.

4

Uvarené cvikly a zemiak nakrájame na menšie kúsky. Spolu so zmäknutým maslom a zvyškom ingrediencií rozmixujeme pomocou ponorného mixéra.

5

Tip: môžete podávať s čerstvou bazalkou, ktorá cviklovej nátierke dodá lahodnú chuť.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 2 cvikly
 1 zemiak
 50 g vegánskeho masla
 1 čl soli
 1 pl olivového oleja
 1 čl oregana

Pokyny

1

Vegánske maslo necháme zmäknúť na izbovú teplotu.

2

Neošúpané cvikly varíme vo vode približne 1 hodinu alebo do zmäknutia. Následne ošúpeme ešte vlažné.

3

Zemiak ošúpeme a uvaríme.

4

Uvarené cvikly a zemiak nakrájame na menšie kúsky. Spolu so zmäknutým maslom a zvyškom ingrediencií rozmixujeme pomocou ponorného mixéra.

5

Tip: môžete podávať s čerstvou bazalkou, ktorá cviklovej nátierke dodá lahodnú chuť.

Notes

Cviklová nátierka (vegánska)

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]