Vegánske maslo necháme zmäknúť na izbovú teplotu.
Neošúpané cvikly varíme vo vode približne 1 hodinu alebo do zmäknutia. Následne ošúpeme ešte vlažné.
Zemiak ošúpeme a uvaríme.
Uvarené cvikly a zemiak nakrájame na menšie kúsky. Spolu so zmäknutým maslom a zvyškom ingrediencií rozmixujeme pomocou ponorného mixéra.
Tip: môžete podávať s čerstvou bazalkou, ktorá cviklovej nátierke dodá lahodnú chuť.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Vegánske maslo necháme zmäknúť na izbovú teplotu.
Neošúpané cvikly varíme vo vode približne 1 hodinu alebo do zmäknutia. Následne ošúpeme ešte vlažné.
Zemiak ošúpeme a uvaríme.
Uvarené cvikly a zemiak nakrájame na menšie kúsky. Spolu so zmäknutým maslom a zvyškom ingrediencií rozmixujeme pomocou ponorného mixéra.
Tip: môžete podávať s čerstvou bazalkou, ktorá cviklovej nátierke dodá lahodnú chuť.
Nechaj hodnotenie