Čokoládové brownies Jamieho Oliviera (bez lepku)

Čokoládové brownies je už dnes aj u nás pomerne obľúbený recept. Skúste ho vyskúšať a urobte si prirodzene bezlepkový brownies. Základom je dobrá čokoláda. Do brownies sa používa horká čokoláda, najideálnejší obsah kakaa je od 70 do 90%. Okrem čokolády vám už stačí len pár surovín a čokoládová lahôdka je na svete. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý máte za 30min hotový.

Suroviny na čokoládové brownies:

  • 250g masla
  • 200g čokolády (najlepšie 70%)
  • 80g kakaa
  • 65g hladkej múky (v našom prípade bezlepkovej univerzálnej)
  • 280g cukru
  • 4ks vajec M/L
  • 1čl sódy bikarbóny al. bezfosfátového prášku do pečiva
  • 50g vlašských al. pekanových orechov – voliteľné

Postup prípravy čokoládového brownies:

Zohrejeme si rúru na 180 °C., papierom vystelieme plech 25×25 cm alebo približnej veľkosti. Pripravíme si dva hrnce na vodný kúpeľ, do menšieho vložíme maslo s čokoládou a necháme roztopiť, priebežne miešame. V miske si potom zmiešame suché suroviny, kakao, preosiatu múku, prášok do pečiva, či sódu a cukor. Premiešame a zalejeme čokoládovou zmesou. Poriadne premiešame mixérom. Keď nám zmes miešaním trochu vychladne, pridáme do nej celé vajíčka. Opäť miešame, kým sa nám pekne všetko nespojí. Ak pridávame orechy, tak ich tam teraz prihoďte a už iba stierkou premiešajte. Zmes prelejeme na plech a vložíme do rúry piecť na 25 min. Nezabúdajte, že brownies má byť vnútri lepkavé a upečené iba na povrchu, ak sa Vám to nebude zdať upečené, tak nechajte to ešte max 5 minút a potom vytiahnite. Nechajte vychladnúť, najlepšie, keď to s papierom položíte na mriežkovanú podložku. Podávajte s obyčajnou vanilkovou zmrzlinou.

Hodnotenie
[Total: 0 Average: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *