Bezlepkový mrkvový koláč s bielou tvarohovo-čokoládovou polevou

mrkvový koláč

Mrkvový koláč je veľmi chutná a zdravá pochúťka. Vyskúšajte tento recept a nebudete ľutovať.

Na mrkvový koláč budete potrebovať:

  • 1,5 hrnčeka cukru
  • 4ks vajce
  • 3/4 hrnčeka olej
  • 2 hrnčeka bezlepková múka (Uni)
  • 1ks prášok do pečiva (bezlepkový)
  • 4 hrnčeky strúhaná mrkva
  • 1 hrnček nasekané oriešky (lieskové)
  • 3/4 hrnčeka hrozienka (namočené v rumovej zmesi)
  • 500ml mlieka
  • čajová lyžička škorice

Na polevu bude potrebné:

  • 150g masla
  • 500g jemný tvaroh
  • 3 čokolády biele (Finn Caré)
  • 1 kelímok šlahačky (Kunín 33%)

  1. Vyšľaháme vajíčka, postupne do nich prilejeme olej a mlieko.
  2. Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a prisypeme do tekutej zmesi. Pridáme oriešky, škoricu, nastrúhanú mrkvu a hrozienka (už bez rumovej zmesi).
  3. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  4. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 25 minút. Pred vybratím skúsime či nám nelepí cesto na špajdlu.
  5. Medzi tým si vyšľaháme maslo. Vo vodnom kúpeli si roztopíme všetky tri čokolády spolu so šľahačkou.
  6. Postupne zapracujte šlahačom tvaroch do vyšľahaného masla a popri šľahaní prilievajte celú čokoládovú zmes.
  7. Zmes nechajte na chvíľu stuhnúť v chladničke a po vychladnutí koláča natrite naň.
  8. Na noc dáme odstáť do chladničky.
  9. Jeme na druhý deň. Dobrú chuť!

 

 

Hodnotenie
[Total: 0 Average: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *