Využite 10% zľavu na nákup v minimálnej hodnote 30€ so zľavovým kódom "bezlepkac10". (Neplatí na produkty Cornito.)

Bezlepkové slané syrové pagáče

syrové pagáče

Máte radi syrové pagáče? Pokiaľ áno, tento recept je práve pre Vás. Ak máte radi slané pečivo, môžete v tomto recepte nahradiť syr škvarkami a urobiť si oškvarkové pagáče, prípadne ho nahradiť zemiakmi a urobiť si zemiakové pagáče, bryndzou a spraviť si bryndzové pagáčiky alebo proste zmeniť tvar vykrajovania a urobiť si slané tyčinky.

Celkovo teda môžete spraviť:

  • syrové pagáče / tyčinky
  • oškvarkové pagáče / tyčinky
  • zemiakové pagáče / tyčinky
  • bryndzové pagáče / tyčinky

Na recept na bezlepkové slané syrové pagáče budeme potrebovať:

  • 1 ks malého masla
  • 250 g hladkej bezlepkovej múky (ja som použila Jizerku)
  • 200 g eidamu
  • 1 žĺtok
  • Lyžička soli
  • Mandle/sezam na posypanie
  • Formičku na vykrajovanie

Postup prípravy syrových pagáčikov

Roztopíme si maslo, nastrúhame najemno eidam a všetko spolu poriadne premiešame. Podľa potreby pridáme maslo alebo múku. Cesto by sme nemali mať veľmi krehké ani premúčené. Necháme cesto asi pol hodinku odstáť v chlade. Vytiahneme si cesto a vaľkáme asi na 3 cm hrúbku z ktorej potom vykrajujeme formičkou. Žĺtok si zmiešame s troškou smotany a pomažeme každý pagáčik. Nakoniec posypeme sezamom alebo dáme na každý kúsok mandľu.

Najlepšie bezlepkové syrové pagáče sú hotové, prajeme dobrú chuť!

[]