Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

TOP Bezlepkové medovníky

AutorVeroničkaKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťZačiatočník

Medovníky zaručene patria k Vianociam a ani my bezlepkáči by sme sa nemali oberať o túto klasiku.
Hľadáte overený recept na bezlepkové medovníky, ktoré budú ihneď mäkké? Tak potom ste našli ten správny! 🙂

Počet porcií170 porcií
Čas prípravy25 min.Čas varenia5 min.Celkový čas30 min.

 800 g hladkej múky (Schär Mix B)
 4 pol hrnčeka vajíčka
 4 pl medu
 300 g práškového cukru
 3 čl sodá bikarbóna
 3 čl mletej škorice
 1 pol hrnčeka palmarínu/maslo
Na potretie medovníkov:
 2 pol hrnčeka vaječného žĺtka
 1 pl mlieka
Na bielkovú polevu medovníkov:
 2 pol hrnčeka vaječného bielku
 250 g práškového cukru

1

Múku si dáme do misky. Do druhej misky si nakrájame palmarín/maslo a spolu s práškovým cukrom, škoricou, sódou bikarbónou a medom ho rozpustíme nad parou. Túto zmes vylejeme do múky.

2

Celé vajíčka si vyšľaháme do peny a následne vylejeme do cesta.

3

Cesto bude lepivé, takže je nutné múku postupne dosypávať, aby bolo cesto hladké (cca 200 g).

4

Toto cesto do chladničky nedávame, ale rovno s ním pracujeme.

5

Cesto si vyvaľkáme na približne 3 mm, vykrojíme do tvarov, ktoré chceme a pečieme v predhriatej rúre na 180°-200°C nie viac ako 5 minút.

6

Po vybratí z rúry ihneď potierame žĺtkom vyšľahaným s 1 polievkovou lyžicou mlieka.

7

Vychladnuté bezlepkové medovníky zdobíme bielkovou polevou.

Bielková poleva
8

Vaječné bielka vyšľaháme do peny s práškovým cukrom, ktorý dvakrát preosejeme.
Ak je poleva príliš riedka, tak opäť pridáme preosiaty práškový cukor, ak je naopak poleva príliš hustá, tak ju opatrne riedime vodou.

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 800 g hladkej múky (Schär Mix B)
 4 pol hrnčeka vajíčka
 4 pl medu
 300 g práškového cukru
 3 čl sodá bikarbóna
 3 čl mletej škorice
 1 pol hrnčeka palmarínu/maslo
Na potretie medovníkov:
 2 pol hrnčeka vaječného žĺtka
 1 pl mlieka
Na bielkovú polevu medovníkov:
 2 pol hrnčeka vaječného bielku
 250 g práškového cukru

Pokyny

1

Múku si dáme do misky. Do druhej misky si nakrájame palmarín/maslo a spolu s práškovým cukrom, škoricou, sódou bikarbónou a medom ho rozpustíme nad parou. Túto zmes vylejeme do múky.

2

Celé vajíčka si vyšľaháme do peny a následne vylejeme do cesta.

3

Cesto bude lepivé, takže je nutné múku postupne dosypávať, aby bolo cesto hladké (cca 200 g).

4

Toto cesto do chladničky nedávame, ale rovno s ním pracujeme.

5

Cesto si vyvaľkáme na približne 3 mm, vykrojíme do tvarov, ktoré chceme a pečieme v predhriatej rúre na 180°-200°C nie viac ako 5 minút.

6

Po vybratí z rúry ihneď potierame žĺtkom vyšľahaným s 1 polievkovou lyžicou mlieka.

7

Vychladnuté bezlepkové medovníky zdobíme bielkovou polevou.

Bielková poleva
8

Vaječné bielka vyšľaháme do peny s práškovým cukrom, ktorý dvakrát preosejeme.
Ak je poleva príliš riedka, tak opäť pridáme preosiaty práškový cukor, ak je naopak poleva príliš hustá, tak ju opatrne riedime vodou.

Notes

Bezlepkové medovníky

Čo o nás hovoria zákazníci?

[]