Recept na nepečenú čokoládovú rolku s piškótami a orechami je ideálnym receptom, pre tých, ktorý nemajú pečenie úplne v malíčku alebo sa im jednoducho pri sporáku nechce tráviť hodiny.
Postup je jednoduchý, všetko zmiešať, obaliť v kokose a voilà - "koláč" je na svete!
Vymiešame si vajíčko spolu s práškovým cukrom a holandským kakaom.
V hrnci nad parou si rozpustíme maslo a pridáme vaječnú zmes. Pár minút prevaríme.
Pridáme nasekané vlašské orechy a poriadne premiešame.
Pridáme nasekané piškóty a opäť premiešame.
Zmes preložíme na vymastený alobal a vytvarujeme valec v priemere približne 6 cm.
Takto vytvarovaný valec preložíme na potravinovú fóliu, ktorú sme si vysypali strúhaným kokosom a poriadne ho v ňom obalíme. Nakoniec ho do fólie zabalíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Krájame na tenké plátky.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Vymiešame si vajíčko spolu s práškovým cukrom a holandským kakaom.
V hrnci nad parou si rozpustíme maslo a pridáme vaječnú zmes. Pár minút prevaríme.
Pridáme nasekané vlašské orechy a poriadne premiešame.
Pridáme nasekané piškóty a opäť premiešame.
Zmes preložíme na vymastený alobal a vytvarujeme valec v priemere približne 6 cm.
Takto vytvarovaný valec preložíme na potravinovú fóliu, ktorú sme si vysypali strúhaným kokosom a poriadne ho v ňom obalíme. Nakoniec ho do fólie zabalíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Krájame na tenké plátky.
Nechaj hodnotenie