Cesto na bezlepkový marhuľový koláč s posýpkou (mrveničkou) bez lepku:
- 200 bezlepkovej múky
- 150 gramov práškového cukru
- 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
- vanilkový cukor
- 4 kusy vajíčka
- 125 gramov masla
Postup – bezlepkový marhuľový koláč s posýpkou (mrveničkou) recept – bezlepkové:

Maslo roztopíme nad horúcou parou a necháme vychladnúť. V druhej nádobe si vymiešame múku, cukor a prášok do pečiva. Neskôr prídáme vajíčka, maslo a dôkladne vymiešame, stačí vľak ručne. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, prípade ho dáme na papier na pečenie. Navrch cesta poukladáme nakrájané marhule.
Príprava posýpky:
V nádobe si vymiešame 150 g múky, 50 g práškového cukru, jeden vanilkový cukor a cca 100 g masla. Po vymiešaní, posypeme touto zmesou koláč. Pečieme pri teplote 180°C cca 45 minút.
Bezlepkové tyčinky slané (45g) BIO – Biopont
1,99€ s DPHDigestive sušienky – (150g) – Gullón
1,79€ s DPHMini Grissini tyčinky (180g) – Nutri Free
3,49€ s DPHDobrú chuť!
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie