Cesto na bezlepkový marhuľový koláč s posýpkou (mrveničkou) bez lepku:
- 200 gramov hladkej múky (použila som tmavú bezlepkovú)
- 150gramovpráškového cukru
- 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
- vanilkový cukor
- 4 kusy vajíčka
- 125gramov masla
Postup – bezlepkový marhuľový koláč s posýpkou (mrveničkou) recept – bezlepkové:
Maslo roztopíme nad horúcou parou a necháme vychladnúť. V druhej nádobe si vymiešame múku, cukor a prášok do pečiva. Neskôr prídáme vajíčka, maslo a dôkladne vymiešame, stačí vľak ručne. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, prípade ho dáme na papier na pečenie. Navrch cesta poukladáme nakrájané marhule.
Príprava posýpky:
V nádobe si vymiešame 150 g múky, 50 g práškového cukru, jeden vanilkový cukor a cca 100 g masla. Po vymiešaní, posypeme touto zmesou koláč. Pečieme pri teplote 180°C cca 45 minút.
Dobrú chuť!
Anellini – kolieska – cestoviny (250g) – Schär
2,49€ (2,08€ bez DPH)Curvies Paprika- bezlepkove chipsy (170g) – Schär
3,59€ (2,99€ bez DPH)Cantucci – mandľové sušienky (400g) – Nutri Free
3,89€ (3,24€ bez DPH)Corn Flakes – bezlepkové kukuričné vločky, cereálie (250g) – Schär
2,79€ (2,33€ bez DPH)Zobraziť všetky bezlepkové recepty.
Nechaj hodnotenie