Náročnosť: nízka
Dĺžka prípravy: 30min
Ingrediencie na šuhajdy:
- Čokoláda na varenie 400 g
- Olej 4 polievkové lyžice
- Kakao 4 polievkové lyžice
Plnka:
Ryžové chipsy kečup – (60g) – RICE UP
1,49€ s DPHBezlepkové tyčinky paprikové (45g) BIO – Biopont
2,19€ s DPHFlapjack – (100g) – Tomm ‘s
1,89€ s DPHArašidové maslo – (500g) – Natruly
Original price was: 5,59€.4,49€Current price is: 4,49€. s DPH- Kokosová múčka 150g (karamelizované salko – šuhajdy so salkom; vlašské/lieskové orechy – orechové šuhajdy)
- Práškový cukor 100 g
- Hrozienka podľa chuti (môžu byť predtým namočené v rume)
- Horúce mlieko ½ dcl- 1 dcl
- Mandle na ozdobenie
Postup:
Všetky ingrediencie na plnku zmiešame. Čokoládu rozpustíme a zmiešame s olejom a kakaom.
Na dno pripravených košíčkov nalejeme čokoládovú polevu, navrstvíme plnku a opäť zalejeme čokoládovou polevou.
Ozdobíme akýmkoľvek orechom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!




Tento recept máte možnosť upraviť na salkové šuhajdy alebo orechové šuhady. V tomto prípade sa recept mení iba v plnke. Kokosovú múčku môžete nahradiť karamelizovaným salkom alebo vlašskými či lieskovými orechami.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie