Brazílsky dezert – Bonbóny Brigadeiros

Brigadeiros

Brigadeiros je klasická brazílska pochúťka, ktorá bola vytvorená v Brazílii okolo roku 1940 po druhej svetovej vojne (1939-1945). Počas tohto obdobia bolo ťažké nájsť čerstvé mlieko, aby ste robili nejaký druh dezertov. Z tohto dôvodu sa skúšali iné možnosti ako vytvoriť dezert. Jedna z nich bola použiť kondenzované mlieko a čokoládu. Výsledkom je tento lahodný a sladký dezert.

V Brazílii ide o jeden z najobľúbenejších dezertov. Je iba z troch surovín a jeho príprava je veľmi jednoduchá.

 

Suroviny, ktoré na dezert Brigadeiros potrebujeme:

  • 1ks kondenzované mlieko – Salko
  • 3 PL kakaa
  • 50 g masla
  • čoko ryžu, kokos alebo jemne mleté orechy na obaľovanie

Kondenzované mlieko, maslo a kakao roztopíme na hrnci z dvojitým dnom na miernom ohni cca 8-10min. Nezabudnime neustále miešať hmotá veľmi ľahko prihorí. Akonáhle začne hmota hustnúť, odstavíme.

Brigadeiro

Celú zmes prelejeme na tanier a necháme cca 1/2 hod. vychladnúť.

Brigadeiro

Malou lyžičkou odkrajujeme z masy a formujeme guľky takej veľkosti, aby sa zmestili do malých košíčkov. Ruky je dobré potrieť maslom a tak tvarovať guľky. Obalíme ich v kokose alebo čokoládovej ryži. Uložíme do papierových košíčkov. Skladujeme v chladničke v uzatvorenej dóze.

Brigadeiro

 

Dobrú chuť!

Zobraziť všetky bezlepkové recepty.

Hodnotenie
[Total: 1 Average: 5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *