Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Brazílsky dezert – Bonbóny Brigadeiros

Brigadeiros

Brigadeiros je klasická brazílska pochúťka, ktorá bola vytvorená v Brazílii okolo roku 1940 po druhej svetovej vojne (1939-1945). Počas tohto obdobia bolo ťažké nájsť čerstvé mlieko, aby ste robili nejaký druh dezertov. Z tohto dôvodu sa skúšali iné možnosti ako vytvoriť dezert. Jedna z nich bola použiť kondenzované mlieko a čokoládu. Výsledkom je tento lahodný a sladký dezert.

V Brazílii ide o jeden z najobľúbenejších dezertov. Je iba z troch surovín a jeho príprava je veľmi jednoduchá.

Suroviny, ktoré na dezert Brigadeiros potrebujeme:

  • 1ks kondenzované mlieko – Salko
  • 3 PL kakaa
  • 50 g masla
  • čoko ryžu, kokos alebo jemne mleté orechy na obaľovanie

Kondenzované mlieko, maslo a kakao roztopíme na hrnci z dvojitým dnom na miernom ohni cca 8-10min. Nezabudnime neustále miešať hmotá veľmi ľahko prihorí. Akonáhle začne hmota hustnúť, odstavíme.

Brigadeiro

Celú zmes prelejeme na tanier a necháme cca 1/2 hod. vychladnúť.

Bezlepková tarhoňa – bezlepkové cestoviny (200g) – Cornito

Original price was: 1,69€.Current price is: 1,39€. s DPH

Kokoska – pusinka – (35g)

Original price was: 0,99€.Current price is: 0,79€. s DPH
Brigadeiro

Malou lyžičkou odkrajujeme z masy a formujeme guľky takej veľkosti, aby sa zmestili do malých košíčkov. Ruky je dobré potrieť maslom a tak tvarovať guľky. Obalíme ich v kokose alebo čokoládovej ryži. Uložíme do papierových košíčkov. Skladujeme v chladničke v uzatvorenej dóze.

Brigadeiro

Dobrú chuť!


Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]