Suroviny na bezlepkový cheesecake (6 – 8 porcií):
- 125 g bezlepkových maslových sušienok
- 75 g zmäknutého masla
- 300 g jemného tvarohu
- 40 g medu/agáve
- 1 lyžička vanilkového extraktu – ak nemáte dajte vanilínový cukor
- ½ lyžičky citrónovej šťavy
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 balenie čerstvého alebo mrazeného ovocia
Postup prípravy na bezlepkový cheesecake:
- Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote na omrvinky, pridáme mäkké maslo a vymiešame na hrudkovitú hmotu. Najlepšie sa všetky suroviny spoja, ak ich vymiešame ručne.
- Zmes natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20 cm, vytvoríme aj nízke okraje.
- V miske dohladka vymiešame tvaroh, med, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu.
- Smotanu vyšľaháme a vmiešame do tvarohovej zmesi.
- Tvarohovú zmes naložíme na sušienkový základ a uhladíme povrch. Dáme na tri hodiny alebo cez noc do chladničky.
- Pred podávaním koláča odstránime okraje formy a navrch natrieme poukladáme čerstvé ovocie alebo si pripravíme v hrnci zmes z mrazeného ovocia s cukrom a teplé polejeme každý kúsok koláčika osobitne.
Tip s čokoládou: ak Vám v tomto recepte na bezlepkový cheesecake chýba čokoláda, tak si môžete pripraviť mrazené ovocie, ktoré iba opláchnete vodou a poukladáte na tvarohovú zmes. Vrátite späť do chladničky, kde sa trošku ovocie roztopí. Po cca hodinke si asi 70 ml šľahačky priveďte do varu, akonáhle začne mierne bublinkovať odstavte z ohňa a zalejte na drobnejšie nakrájanú čokoládu šľahačkou. Miešajte, kým sa Vám nevytvorí čokoládová poleva ganache. Ak sa Vám to zdá stále veľmi riedke, pridávajte postupne menšie kúsky čokolády, kým nebudete spokojný s hustotou. Nakoniec polejeme tento chutný bezlepkový cheesecake.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie