Väčšina z nás si pri žemľovke spomenie na časy školskej jedálne, premočené rožky s tvarohom a jablkami. Nečudo, že žemľovka nepatrí medzi obľúbené jedlá/dezerty.
My však radi skúšame a experimentujeme s receptami, preto sme sa rozhodli vytiahnuť recept na žemľovku z pomyselného vreca zanevretých receptov a prinášame Vám recept na bezlepkovú žemľovku s vanilkovým krémom a jablkovým pyré.
Sklenenú misku si vymastíme olejom alebo maslom a vysypeme strúhankou alebo kokosom alebo kľudne mix.
Pripravíme si zmes 3 žĺtok, vanilkového cukru a 200 ml mlieka. Poriadne premiešame.
Sladké žemle Bon Matin od Schär si rozrežeme na polovicu.
Ako prvé si pripravíme puding podľa návodu na prípravu.
Jednotlivé polovice si omočíme z každej strany v pripravenej zmesi a poukladáme do misky.
Pridáme polovicu pudingu a následne či už lyžičou alebo priamo vylejeme časť jablkového pyré na puding.
Opäť pridáme sladké žemle a zalejeme pudingom a jablkovým pyré.
Na vrch dáme zvyšné žemle a dáme piecť na 200°C do vyhriatej rúry na približne 20 minút. Kontrolujeme žemličky, aby boli krásne chrumkavé.
Keď sa nám žemličky upiekli, vyšľaháme si 3 bielka s cukrom, ktoré nám zostali do tuhej peny a rozotrieme ju na vrch našej žemľovky. Pečieme ešte približne 5 minút.
Necháme chvíľu vychladnúť a podávame.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Sklenenú misku si vymastíme olejom alebo maslom a vysypeme strúhankou alebo kokosom alebo kľudne mix.
Pripravíme si zmes 3 žĺtok, vanilkového cukru a 200 ml mlieka. Poriadne premiešame.
Sladké žemle Bon Matin od Schär si rozrežeme na polovicu.
Ako prvé si pripravíme puding podľa návodu na prípravu.
Jednotlivé polovice si omočíme z každej strany v pripravenej zmesi a poukladáme do misky.
Pridáme polovicu pudingu a následne či už lyžičou alebo priamo vylejeme časť jablkového pyré na puding.
Opäť pridáme sladké žemle a zalejeme pudingom a jablkovým pyré.
Na vrch dáme zvyšné žemle a dáme piecť na 200°C do vyhriatej rúry na približne 20 minút. Kontrolujeme žemličky, aby boli krásne chrumkavé.
Keď sa nám žemličky upiekli, vyšľaháme si 3 bielka s cukrom, ktoré nám zostali do tuhej peny a rozotrieme ju na vrch našej žemľovky. Pečieme ešte približne 5 minút.
Necháme chvíľu vychladnúť a podávame.
Nechaj hodnotenie