Zľavový kód "bezlepkac10" na 10% zľavu pri nákupe nad 30€ uplatníte v košíku.

Bezlepkové syrovo-cesnakové buchtičky

AutorVeroničkaKategóriaChlieb a pečivo, Slané pečivoNáročnosťNízka

Recept na tieto bezlepkové syrovo-cesnakové buchtičky využijete hneď na niekoľko rôznych spôsobov. Hodia sa ako slaný snack, obohatia víkendový brunch, ako príloha ku kyslým polievkam alebo ich jednoducho naplňte obľúbenou nátierkou a občerstvenie na rodinné oslavy na svete!

My sme si pripravili bezlaktózovú verziu buchtičiek, v ktorých sme sme použili bezlaktózové mlieko a bezlaktózové maslo Alsan bio

Samozrejme bezlaktózové ingrediencie je možné nahradiť aj klasickým mliekom a maslom.

Buchtičky chutia skvelo nie len čerstvé, ale aj na druhý deň. Pokiaľ ich chcete opäť chrumkavé, stačí ich na pár minút zohriať v rúre.

Počet porcií15
Čas prípravy10 minČas varenia23 minCelkový čas33 min

Na buchty:
 280 g múky Schär Mix B
 250 ml bezlaktózového/rastlinného mlieka
 80 g cheddaru
 30 g rastlinného masla Alsan bio/ghee
 2 ČL prášku do pečiva
 ½ PL cesnakového prášku
 ½ ČL mletého čierneho korenia
 ½ ČL soli
Na potretie:
 40 g rastlinného masla Alsan Bio
 ½ ČL cesnakového prášku
 ¼ ČL soli
 čerstvá vňať

1

Predhrejeme si rúru na 200°C.

2

Vo väčšej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, koreniny a všetko premiešame.
My sme na miešanie cesta použili kuchynský robot, avšak pekne sa Vám podarí vymiešať aj rukami.

3

Následne zalejeme roztopeným maslom a mliekom a znovu miešame.
Cesto by malo pripomínať plastelínu, takže bude príjemne hladké a nelepivé.
Pokiaľ sa Vám cesto nebude chcieť zlepiť dokopy, pomaličky prilievajte mlieko. V zásade by Vám však 250 ml malo stačiť.

4

Následne si nastrúhame cheddar a zapracujeme ho do cesta.

5

Po vymiešaní si spravíme guľky, ktoré prenesieme na plech s papierom na pečenie.

6

Buchtičky pečieme na 200°C 15-20 min. až kým nám cheddar z vrchu nezačne hnednúť.

7

Počas pečenia si roztopíme 40g masla a zmiešame ho s korením a čerstvo nadrobno narezanou vňaťou.

8

Po upečení buchtičky ešte teplé potierame roztopeným bylinkovým maslom a po vychladnutí servírujeme.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

Na buchty:
 280 g múky Schär Mix B
 250 ml bezlaktózového/rastlinného mlieka
 80 g cheddaru
 30 g rastlinného masla Alsan bio/ghee
 2 ČL prášku do pečiva
 ½ PL cesnakového prášku
 ½ ČL mletého čierneho korenia
 ½ ČL soli
Na potretie:
 40 g rastlinného masla Alsan Bio
 ½ ČL cesnakového prášku
 ¼ ČL soli
 čerstvá vňať

Directions

1

Predhrejeme si rúru na 200°C.

2

Vo väčšej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, koreniny a všetko premiešame.
My sme na miešanie cesta použili kuchynský robot, avšak pekne sa Vám podarí vymiešať aj rukami.

3

Následne zalejeme roztopeným maslom a mliekom a znovu miešame.
Cesto by malo pripomínať plastelínu, takže bude príjemne hladké a nelepivé.
Pokiaľ sa Vám cesto nebude chcieť zlepiť dokopy, pomaličky prilievajte mlieko. V zásade by Vám však 250 ml malo stačiť.

4

Následne si nastrúhame cheddar a zapracujeme ho do cesta.

5

Po vymiešaní si spravíme guľky, ktoré prenesieme na plech s papierom na pečenie.

6

Buchtičky pečieme na 200°C 15-20 min. až kým nám cheddar z vrchu nezačne hnednúť.

7

Počas pečenia si roztopíme 40g masla a zmiešame ho s korením a čerstvo nadrobno narezanou vňaťou.

8

Po upečení buchtičky ešte teplé potierame roztopeným bylinkovým maslom a po vychladnutí servírujeme.

Bezlepkové syrovo-cesnakové buchtičky

[]