Recept na tieto bezlepkové syrovo-cesnakové buchtičky využijete hneď na niekoľko rôznych spôsobov. Hodia sa ako slaný snack, obohatia víkendový brunch, ako príloha ku kyslým polievkam alebo ich jednoducho naplňte obľúbenou nátierkou a občerstvenie na rodinné oslavy na svete!
My sme si pripravili bezlaktózovú verziu buchtičiek, v ktorých sme sme použili bezlaktózové mlieko a bezlaktózové maslo Alsan bio.
Samozrejme bezlaktózové ingrediencie je možné nahradiť aj klasickým mliekom a maslom.
Buchtičky chutia skvelo nie len čerstvé, ale aj na druhý deň. Pokiaľ ich chcete opäť chrumkavé, stačí ich na pár minút zohriať v rúre.
Predhrejeme si rúru na 200°C.
Vo väčšej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, koreniny a všetko premiešame.
My sme na miešanie cesta použili kuchynský robot, avšak pekne sa Vám podarí vymiešať aj rukami.
Následne zalejeme roztopeným maslom a mliekom a znovu miešame.
Cesto by malo pripomínať plastelínu, takže bude príjemne hladké a nelepivé.
Pokiaľ sa Vám cesto nebude chcieť zlepiť dokopy, pomaličky prilievajte mlieko. V zásade by Vám však 250 ml malo stačiť.
Následne si nastrúhame cheddar a zapracujeme ho do cesta.
Po vymiešaní si spravíme guľky, ktoré prenesieme na plech s papierom na pečenie.
Buchtičky pečieme na 200°C 15-20 min. až kým nám cheddar z vrchu nezačne hnednúť.
Počas pečenia si roztopíme 40g masla a zmiešame ho s korením a čerstvo nadrobno narezanou vňaťou.
Po upečení buchtičky ešte teplé potierame roztopeným bylinkovým maslom a po vychladnutí servírujeme.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingredients
Directions
Predhrejeme si rúru na 200°C.
Vo väčšej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, koreniny a všetko premiešame.
My sme na miešanie cesta použili kuchynský robot, avšak pekne sa Vám podarí vymiešať aj rukami.
Následne zalejeme roztopeným maslom a mliekom a znovu miešame.
Cesto by malo pripomínať plastelínu, takže bude príjemne hladké a nelepivé.
Pokiaľ sa Vám cesto nebude chcieť zlepiť dokopy, pomaličky prilievajte mlieko. V zásade by Vám však 250 ml malo stačiť.
Následne si nastrúhame cheddar a zapracujeme ho do cesta.
Po vymiešaní si spravíme guľky, ktoré prenesieme na plech s papierom na pečenie.
Buchtičky pečieme na 200°C 15-20 min. až kým nám cheddar z vrchu nezačne hnednúť.
Počas pečenia si roztopíme 40g masla a zmiešame ho s korením a čerstvo nadrobno narezanou vňaťou.
Po upečení buchtičky ešte teplé potierame roztopeným bylinkovým maslom a po vychladnutí servírujeme.
Nechaj hodnotenie