Recept na tieto bezlepkové syrovo-cesnakové buchtičky využijete hneď na niekoľko rôznych spôsobov. Hodia sa ako slaný snack, obohatia víkendový brunch, ako príloha ku kyslým polievkam alebo ich jednoducho naplňte obľúbenou nátierkou a občerstvenie na rodinné oslavy na svete!
My sme si pripravili bezlaktózovú verziu buchtičiek, v ktorých sme sme použili bezlaktózové mlieko a bezlaktózové maslo Alsan bio.
Samozrejme bezlaktózové ingrediencie je možné nahradiť aj klasickým mliekom a maslom.
Buchtičky chutia skvelo nie len čerstvé, ale aj na druhý deň. Pokiaľ ich chcete opäť chrumkavé, stačí ich na pár minút zohriať v rúre.
Predhrejeme si rúru na 200°C.
Vo väčšej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, koreniny a všetko premiešame.
My sme na miešanie cesta použili kuchynský robot, avšak pekne sa Vám podarí vymiešať aj rukami.
Následne zalejeme roztopeným maslom a mliekom a znovu miešame.
Cesto by malo pripomínať plastelínu, takže bude príjemne hladké a nelepivé.
Pokiaľ sa Vám cesto nebude chcieť zlepiť dokopy, pomaličky prilievajte mlieko. V zásade by Vám však 250 ml malo stačiť.
Následne si nastrúhame cheddar a zapracujeme ho do cesta.
Po vymiešaní si spravíme guľky, ktoré prenesieme na plech s papierom na pečenie.
Buchtičky pečieme na 200°C 15-20 min. až kým nám cheddar z vrchu nezačne hnednúť.
Počas pečenia si roztopíme 40g masla a zmiešame ho s korením a čerstvo nadrobno narezanou vňaťou.
Po upečení buchtičky ešte teplé potierame roztopeným bylinkovým maslom a po vychladnutí servírujeme.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingredients
Directions
Predhrejeme si rúru na 200°C.
Vo väčšej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, koreniny a všetko premiešame.
My sme na miešanie cesta použili kuchynský robot, avšak pekne sa Vám podarí vymiešať aj rukami.
Následne zalejeme roztopeným maslom a mliekom a znovu miešame.
Cesto by malo pripomínať plastelínu, takže bude príjemne hladké a nelepivé.
Pokiaľ sa Vám cesto nebude chcieť zlepiť dokopy, pomaličky prilievajte mlieko. V zásade by Vám však 250 ml malo stačiť.
Následne si nastrúhame cheddar a zapracujeme ho do cesta.
Po vymiešaní si spravíme guľky, ktoré prenesieme na plech s papierom na pečenie.
Buchtičky pečieme na 200°C 15-20 min. až kým nám cheddar z vrchu nezačne hnednúť.
Počas pečenia si roztopíme 40g masla a zmiešame ho s korením a čerstvo nadrobno narezanou vňaťou.
Po upečení buchtičky ešte teplé potierame roztopeným bylinkovým maslom a po vychladnutí servírujeme.
Veľmi chutné 🙂 s cestom sa dobre pracuje. Je možné zameniť syr aj za iný?
Dobrý deň Zuzana,
áno, určite môžete vyskúšať aj iný syr. Cheddar sme použili kvôli jeho špecifickej chuti, iný syr vyskúšaný nemáme. 🙂