Náročnosť: nízka
Dĺžka prípravy: 50min
Na bezlepkové osie hniezda potrebujeme:
- 250 g bezlepkovej múky (my sme použili Jizerku)
- 70 g kryštáľový cukor
- 200 ml mlieko
- 1 vajce
- 80 g maslo
- soľ
- 21 g čerstvé droždie
Postup:
- Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia. Necháme odstáť 5 minút.

- Do misky pridáme preosiatu bezlepkovú múku, štipku soli, roztopené maslo, vajce. Pridáme kvások a zamiesime cesto. Miesime ručným mixérom s nástavcami na cesto cca 5 minút. Cesto aj napriek tomu, že je lepivé by malo odchádzať od misky.

- Cesto dáme vykysnúť na teplé miesto na 20-30 minút.
- Pomúčime pracovnú dosku a cesto rozdelíme na 2 polovice. Každú polovicu ešte vypracujeme rukami, aby boli menej lepivé. Valčekom urobíme cca 1 cm hrubý plát, ktorý potrieme rozpusteným maslom a posypeme trstinovým cukrom a mletou škoricou. Na druhý plát sme použili trstinový cukor a holandské kakao.


- Z cesta urobíme závin a krájame kolieska hrubé asi 2 cm. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajíčkom.
- Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 180°C cca 20 minút.



Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie