Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Tvarohovo-čokoládová torta s ovocím

bezlepková torta s ovocím

Na prípravu torty potrebujeme:

ČOKOLÁDOVÝ KORPUS

  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g masla
  • 200 g čokolády na varenie
  • 4 vajíčka
  • 3 lyžice bezlepkovej múky

TVAROHOVÝ KRÉM

  • 2 x 250 g jemného tvarohu
  • 1 kyslú smotanu
  • 1 vanilínový cukor
  • kôra z 1 pomaranča
  • 100 ml smotany na šľahanie (33 %)

KRÉM Z LESNÉHO OVOCIA

  • 1 balík mrazeného lesného ovocia
  • 1 vanilkový puding
  • 100 ml vody

ČOKOLÁDOVÝ KORPUS

Krupicový cukor a maslo rozpustíme v miske vo vodnom kúpeli. Pridáme čokoládu a necháme ju za občasného miešania rozpustiť. Čím na menšie kúsky ju nalámeme, tým skôr sa roztopí. Misu zložíme z vodného kúpeľa a čokoládovú zmes necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi po jednom metličkou zašľahávame vajíčka. Nezabudnite, že musia mať izbovú teplotu, aby sa nezrazili. Potom po lyžiciach primiešavame múku, kým nevznikne hladké cesto.

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vlejeme do nej pripravené cesto a pečieme na 180 °C asi 20 – 30 minút. Cesto by nemalo byť príliš suché, v strede má byť mäkšie ako na okrajoch a na vrchu trochu popukané. Upečený čokoládový korpus necháme vychladnúť.

TVAROHOVÝ KRÉM

Tvaroh, kyslú smotanu, vanilínový cukor a kôru z pomaranča (ktorý sme predtým obarili horúcou vodou) vymiešame mixérom pri nízkych otáčkach dohladka, aby sa krém nezrazil. Zriedime asi 100 ml smotany na šľahanie. Hotový krém vložíme na pár minút stuhnúť do chladničky.

KRÉM Z LESNÉHO OVOCIA

Mrazené lesné ovocie dáme do hrnca a na sporáku za občasného miešania necháme roztopiť. Potom pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný krém. Necháme ho dôkladne vychladnúť, občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila kožka.

TORTA

Vychladnutý korpus necháme v tortovej forme, nalejeme naň tvarohový krém a uhladíme. Na krém navrstvíme vychladnutý krém z lesného ovocia. Hotovú tortu necháme v chladničke dôkladne stuhnúť.

Pred podávaním môžeme tortu ozdobiť vyšľahanou šľahačkou a hoblinkami čokolády.


Dobrú chuť!

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]